Skip to main content
e91c2db5-9bf3-4054-94fb-595a8af4cde3.jpg.webp

#SALVEZUCUPOVESTI - împreună pentru copiii vulnerabili

Miercuri 17 Iunie 2020
Salvez cu Povești este o inițiativă a Salvați Copiii România, după modelul colegilor noștri din Save The Children US, care au inițiat campania #SAVEWITHSTORIES, campanie care a fost posibilă și în România cu ajutorul partenerilor noștri de la Kaufland.

Campania #SALVEZCUPOVESTI pune în centrul atenției copiii din comunitățile vulnerabile, grav afectate de epidemia cu Covid-19. Contextul pandemic actual a determinat închiderea tuturor grădinițelor și școlilor din România de la jumătatea lunii martie și apoi instituirea stării de urgență.

Această situație fără precedent creează un risc major nu numai în ceea ce privește educația copiilor, dar și pentru numeroase activități economice ce sunt blocate ori suspendate, afectând pe termen nelimitat veniturile populației. 35,7% dintre copiii români, adică cel puțin 1.300.000 de copii deja afectați de sărăcie, vor fi grav vulnerabilizați, izolarea lor și a părinților lor punându-le în mod efectiv în pericol sănătatea ori supraviețuirea.
 

DEVINO AMBASADOR! 

Fii, alături de mulți alții, vocea celor care nu se pot face auziți. Devino ambasador al campaniei Salvez cu Povești și fă cunoscută problema copiilor vulnerabili în comunitatea ta de prieteni online.

Ce trebuie să faci:
1️⃣ Alege povestea ta preferată
2️⃣ Citește-o în fața camerei
3️⃣ Postează clipul pe pagina ta de Facebook folosind hashtag-ul #SALVEZCUPOVESTI
4️⃣ Îndeamnă oamenii să doneze 4 euro prin SMS la 8847 cu textul SALVEZSALVAȚI COPIII TE IMPLICĂ
Influenceri din toate domeniile s-au alăturat campaniei noastre și depun eforturi pro-bono pentru copiii vulnerabili, citind povești pentru cei mici și îndemnând oamenii să ofere masa pe o zi a unui copil, donând prin SMS la 8847 cu textul SALVEZ, sau online.

Acest efort va continua cu resursele din acest moment, însă, pentru un impact mai mare, avem nevoie, în strângerea de fonduri necesare familiilor izolate și extreme de vulnerabile economic, de sprijinul celor a căror voce ajunge la mulți oameni. Această implicare se constituie într-un semnal adresat părinților că poveștile citite de oameni buni contribuie la starea de bine a copiilor lor.

Startul campaniei a fost dat de Andreea Esca și fiica ei, Alexia Eram, care au fost urmate și de alte vedete. Cu toate acestea, în momente ca cele prin care trecem, cu toții suntem egali, așa că ajutorul fiecăruia contează la fel de mult.

Oricine se poate alătura campaniei, fie prin donație, fie prin propagarea mesajului. Și tu, cel care citești aceste rânduri poți fi ambasador al copiilor mai puțin norocoși. Poți face ca strigătul lor de ajutor să fie trimis prin vocea ta. Filmează-te în timp ce citești o poveste, folosește hastagul #SALVEZCUPOVESTI și postează clipul pe contul tău de Facebook sau Instagram.

Împreună trecem peste toate și nu lăsăm pe nimeni în urmă!Mulțumim din suflet persoanelor publice care s-au alăturat până acum campaniei noastre: Andreea Esca și Alexia Eram, Andreea Berecleanu, Nicolai Tand, Alexia Talavutis, Ela Crăciun, Vladimir Drăghia, Alina Sorescu, Sonia Argint, Giulia, Diana Dumitrescu, Monica Bîrlădeanu, Anca Serea, Raluca Anton, Prințesa Urbană, Diana Lupu, Cornel Ilie, Alina Ceusan, Olimpia Melinte, Ana Bogdan, Amalia Enache, Sinziana Pop, Ana Barbu Gheorghiu, Lorena Buhnici, Albertina Ionescu, Roxana prinlume.com, Anca Lungu, Victoria Raileanu, Aylin Cadir, Ioana Ginghina, Flavia Mihasan, Sore, Andreea Berecleanu, Anca Serea, Vladimir Drăghia, Monica Bîrlădeanu, Prințesa Urbană.


 

VOLUNTARII NOȘTRI LUCREAZĂ DIRECT CU COPIII VULNERABILI. EI ȘTIU CEL MAI BINE CÂTĂ NEVOIE AU ACUM DE NOI, TOCMAI DE ACEEA SUNT AMBASADORI AI CAMPANIEI #SALVEZCUPOVESTI

 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE