Skip to main content
3df6ce2e-be0d-4120-a390-c3749ec632ab.jpg.webp

Salvați Copiii România a donat aparatură medicală Spitalului Clinic Județean Târgu Mureș

Marți 24 Octombrie 2017

Salvați Copiii România continuă dotarea secției de neonatologie a Spitalului Clinic Județean Târgu Mureș, cu un ecograf pediatric în valoare de 20.000 de euro, necesar unui diagnostic rapid și calitativ. În județul Mureș, rata mortalității infantile (9 la mia de copii născuți vii, în 2016) se menține sensibil mai ridicată față de media națională (7,3 la mie).  

Dr. Laura Mihaela Suciu, șef secție neonatologie Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș, a vorbit despre importanța pe care o are aparatura medicală performantă pentru un act medical cât mai acurat: ”Aparatura medicală de calitate îl ajută pe medic să intervină rapid și eficient, ceea ce este vital în cazul copiilor născuți prematur, pentru care fiecare minut pierdut se poate transforma într-o tragedie. Dotarea pe care a făcut-o Salvați Copiii este cu atât mai importantă cu cât a ținut cont de nevoile specifice ale spitalului”.  

> Află mai multe despre programul de reducere a mortalității infantile  

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a vorbit despre importanța unui program național coerent, asumat de guvernanți, care să corecteze cauzele mortalității infantile: ”Combaterea mortalității infantile este un proiect pe care Salvați Copiii și l-a asumat pe termen lung, prin dotarea maternităților, dar și prin acțiuni de persuadare a decidenților politici, astfel încât aceștia să și-l asume pe agenda priorităților guvernamentale. În continuare, sunt maternități în România în care prematurii nu au nicio șansă la viață pentru că acolo nu există un incubator care să îi ajute pe acești copii atât de vulnerabili să câștige lupta pentru viață”.  

> Află mai multe despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit  

Donația este parte a amplului program pe care Organizația Salvați Copiii România îl derulează în beneficiul maternităților, din anul 2012. Numai în 2017, Salvați Copiii a dotat 38 de maternități din 32 de localități, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 de euro. În cei șase ani de când organizația a transformat într-o prioritate salvarea copiilor născuți prematur, prin dotarea maternităților, trei milioane de euro au fost investite pentru achiziționarea de aparatură medicală indispensabilă.  

> Citește comunicatul de presă

Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE