Sănătate

Respectarea dreptului la viață și supraviețuire, la sănătate și dezvoltare armonioasă a fiecărui copil constituie o prioritate permanentă pentru Salvați Copiii.
Ne propunem să sprijinim acele familii care întâmpină dificultăți pentru a-și putea crește copiii sănătoși și a se bucura de zâmbetele acestora. Preocupările Salvați Copiii în domeniul sănătății vizează:


gravide-(1).pngReducerea mortalității infantile prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.

Află mai multe >


LINE-MEDIUM.png

PLATE-(1).pngEducația pentru sănătate prin sesiuni informative privind educația sexuală, nutriția și exercițiul fizic, comportamentele de consum și sănătatea emoțională a copiilor.

Află mai multe >
 
LINE-MEDIUM.png

medicine_icon-(1).pngPrevenirea și reducerea tuberculozei prin identificarea activă a persoanelor fără adăpost bolnave de tuberculoză și oferirea de servicii integrate pentru creșterea aderenței la tratament.

Află mai multe >

LINE-MEDIUM.png

CH1285300.pngInformarea şi îngrijirea gravidei şi a copilului în zonele rurale defavorizate
- proiect susținut de POCU prin care dorim să sprijinim un număr cât mai mare de gravide și copii din mediile defavorizate din Sud-Vest Oltenia.

Află mai multe >
 

Mai multe în această secțiune

Sprijinirea gravidelor din mediul rural

Sprijinirea gravidelor din mediul rural

România se menține printre primele locuri în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 5,8 la 1.000 de copii născuți vii în 2019 (date definitive 2019, INS), cauza principală fiind nașterile premature.

Citește mai mult

Reducerea mortalității infantile

Reducerea mortalității infantile

Salvați Copiii își propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an pierdem aproximativ 1.200 de nou-născuți. La fiecare 7 ore, un copil mai mic de un an moare

Citește mai mult