Skip to main content
aa4b8f58-75b4-4355-8858-b187c70cacd0.jpg.webp

ACTIVITATE ONLINE: TURNUL PRIETENIEI

Marți 2 Noiembrie 2021
OBIECTIVE
  • Să descopere efectele pe care comportarea lipsită de grijă le poate avea asupra celor din jur.
  • Să observe eforturile necesare construirii unor relații de prietenie armonioase.
CONTEXT:
Copiii aud des ”Ai grijă!” din partea adulților, iar uneori acest mesaj este asociat cu o interdicție. Prin activitatea propusă, copiii experimentează atenția și grija.
Activitatea se poate desfășura online sau fizic.
 
MATERIALE NECESARE
  • Piese de tip jenga
DESFĂȘURARE
  • Rugați copiii să aducă la activitate un set de piese de tip jenga și începeți să contruiți împreună un turn, ghidându-i treptat și povestind despre fiecare dificultate pe care o întâmpină și despre importanța perseverenței pentru a reuși să obțină rezultatul dorit.
  • După finalizarea construcției rugați copiii să o privească și discutați despre eforturile pe care le-au depus fiecare. Sprijiniți copiii în realizarea unei comparații dintre turnul jenga și o relație de prietenie cu un coleg, care se construiește în timp și cu multă grijă.
  • Rugați copiii să înceapă să scoată câte o piesă din turn cu mare grijă astfel încât să nu se dărâme. Discutați despre importanța manifestării griji chiar și după ce ne-am creat un prieten, deoarece prietenia se manifestă printr-o serie de comportamente care să conducă la relații în care toți cei implicați să se simtă în confort.
  • Dacă turnul se strică va fi necesară depunerea unui efort suplimentar pentru a-l reconstrui, astfel se întâmplă și în relațiile dintre copii. Este foarte important să fim blânzi și atenți la nevoile colegilor și la nevoile noastre individuale.
 
Autor: Mariana Moraru
Această activitate este dezvoltată în cadrul proiectului ”Să fim prieteni – Fără bullying în grădinițe”, implementat de Salvați Copiii cu sprijinul Kaufland România.
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE