Skip to main content
fed4db46-770c-4a24-a869-24a59ac49f76.jpg.webp

Activitatea: Eu am grijă de...

Luni 8 Noiembrie 2021
În cadrul acestei activități, participanților li se va aminti despre prietenie, importanța relațiilor pozitive și ce putem face pentru a fi buni prieteni pentru cei din jur.

Încurajăm formarea unei comunității bazată pe respect și cooperare, copiii devin parteneri de drum în explorarea lumii. Se împrietenesc, se ajută unii pe alții pentru depășirea provocărilor, exersând spiritul de echipă și conlucrare.

SCOP EDUCATIV

Scopul fiind de a dezvolta empatia, grija față de semeni, de a crea cadrul perfect în care copiii să manifeste comportamente de respect, responsabilitate față de comunitate și să își întărească sentimentul de apartenență la grup.
Activitatea se poate desfășura online sau fizic.
 
ACTIVITATE DE REALIZAT ÎMPREUNĂ CU
Copiii 3-5 ani
DE CE AVEȚI NEVOIE?
  • Jucăria preferată a copilului
IATĂ CUM SE PROCEDEAZĂ
  1. Rugați copiii să-și aleagă o  jucarie preferată.
  2. Îndemnații să vorbească despre jucăria aleasă făcând o analogie cu prietenii de joacă:Ce reprezintă pentru tine un prieten?,  Care sunt prietenii tăi?, Ce activități realizezi cu prietenii?, Cum ne purtăm cu ei?.
  3. Solicitați-le ca pe parcursul  unei zile să ingrijească jucăria aleasă, să se comporte ca un bun prieten cu ea, să se asigure că: mănâncă, doarme, se joacă, respecta rutina zilnică.
  4. A doua zi, copiii povestesc experiența din ziua anterioară: ce activități au desfășurat, cum s-au simțit ei, cum cred ca s-a simțit jucăria, insistând pe importanța grijei, atenției și cum putem să fim buni prieteni pentru cei din jur.
  5. Prin discuții ghidate ajutați copiii să exprime ceea ce au trăit.
 
SUGESTII
Pot fi invitați și părinții să participe.
 
Autor: Clara Constantin
Această activitate este dezvoltată în cadrul proiectului ”Să fim prieteni – Fără bullying în grădinițe”, implementat de Salvați Copiii cu sprijinul Kaufland România.
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE