Skip to main content
b1b740a5-4c1e-4f0b-b27a-74ef26860cb2.jpg.webp

Cunoaște-o pe Medeea

Luni 20 Iunie 2022

Când am cunoscut-o pe Medea, râdea puțin și îi ajuta mult pe ceilalți. Grabita și agitată, zgârcită la vorbă, ea evita să își exprime emoțiile. Cu Medea părea că timpul nu are răbdare, sau oare ea nu mai avea răbdare cu el?

După ce am reușit să ne cunoaștem, am înțeles că ea construise acest zid pentru a se apăra și tot îl clădea...Dar să se apere de cine? Sau de ce?

Povestea Medeei ne-a făcut să înțelegem mai bine. Elevă la liceu, problemele și preocupările ei nu erau ale unui adolescent, ci erau probleme de viață. Tristetea a coplesit-o de cand mama a fost nevoita sa plece la munca in strainatate. La scurt timp, a venit si vestea divortului parintilor, ceea ce a aruncat-o intr-o lume plina de incertitudini, teama si neincredere. Cum poate cineva sa ii raspunda la intrebarea, de ce parintii ei nu sunt aproape?

Specialistii Salvati Copiii au fost acolo pentru Medea si au ajutat-o sa isi recapete increderea in ea. Împreună, cu răbdare și înțelegere am discutat mult și cu fiecare discuție am mai dărâmat câte o cărămidă din zidul construit cu tristețe.

Mulțumim partenerilor PEPCO Romania cu sprijinul cărora putem oferi suport psihologic și educational copiilor aflați în situația Medeei.

Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE