Skip to main content
3859458b-8354-4789-9428-0a19897de054.jpg.webp

Connections România susține programul Fiecare Copil Contează

Marți 25 Februarie 2020
Din păcate, România încă se menține printre primele locuri în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 6 la 1.000 de copii născuți vii în 2018. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame și copii, precum și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.

În județul Hunedoara, rata mortalității infantile este de 5,1 la mia de nou-născuți, cu mult peste media Uniunii Europene. Connections România, liderul pe piața de digital transformation din România, susține în acest an eforturile Salvați Copiii de a combate mortalitatea infantilă prin dotarea Spitalului Orășenesc Hațeg cu o lampă UV pentru aeromicrofloră care va proteja micuții de microorganismele patogene cu transmitere pe cale aeriană. De asemenea, prietenii și partenerii noștri de la Connections România ne-au ajutat să dotăm maternitatea Spitalului Orășenesc „Sfântul Dimitrie”  din Târgul Neamț cu un diafanoscop care va ajuta medicii să vadă venele micuților. 

În anul 2020, Salvați Copiii va investi aproape un milion de euro în dotarea a 35 de maternități și secții de terapie intensivă neonatală din România cu aparatură medicală vitală nou-născuților.  Aceste investiții și continuarea programului de reducere a mortalității infantile depind, în mare măsură, de implicarea companiilor prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit către acest program. 

Mulțumim Connections România pentru susținerea programului Fiecare Copil Contează și a luptei împotriva mortalității infantile din România!
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE