Skip to main content
1a4bdb30-5e97-4629-8d40-a1d6278daacb.JPG.webp

De 7 ani dotăm maternitățile cu aparatură

Joi 4 Octombrie 2018
Pentru unii copii, dreptul la viață este încălcat încă din primele clipe ale vieții, prin lipsa echipamentelor medicale din maternități. Astfel că, în România mor de două ori mai mulți nou-născuți înainte de termen față de media europeană. În aceste condiții tragice pentru părinți și critice pentru societate, Salvați Copiii România dă startul celui de-al șaptelea an al campaniei de reducere a mortalității infantile, prin dotarea cu echipamente performante a 37 de maternități. În total, investiția se va ridica la 4 milioane lei.
 
Prima dotare a avut loc la Spitalul Universitar de Urgență București, în data de 1 octombrie 2018, și a presupus două incubatoare performante, în valoare totală de 168.000 de lei. A urmat, apoi, dotarea Spitalului Cantacuzino din București cu un ventilator de suport respirator performant, pe data de 2 octombrie 2018, donație realizată cu sprijinul Cora Sun Plaza, iar pe data de 3 octombrie 2018 a fost dotată Maternitatea din Urziceni, unde s-au donat peste 30 de echipamente medicale, în valoare totală de 80.000 euro, suma fiind donată de Banvit Foods SRL.

De-a lungul timpului, Salvați Copiii România a reușit dotarea a 78 de maternități, cu 393 de echipamente medicale în valoare de 14 milioane de lei. Însă efortul trebuie să continue, pentru că, de cele mai multe ori, de un incubator sau de un aparat de suport respirator depinde viața celor născuți prea devreme.
Ultimul proiect național de dotare a maternităților și secțiilor de terapie intensivă neonatală datează de mai bine de zece ani, din 2007, timp în care multe dintre aparate s-au uzat și nu mai pot fi folosite.
 
 
Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România: ”Când am demarat programul de reducere a mortalității infantile în 2010, nu știam exact dimensiunile situației. Foarte repede am înțeles că proporțiile sunt efectiv dramatice și ele țin de incapacitatea statului de a formula priorități în privința politicilor publice. Or, ce prioritate poate fi mai stringentă decât viața nou-născuților? Și astfel, pentru a suplini de urgență acest vid al politicilor publice, am început să identificăm soluții financiare, să facem echipe cu medicii, să lucrăm în comunități, pentru a reuși dotarea maternităților cu aparatură medicală vitală”.
 
» Află mai multe despre programul de reducere a mortalității infantile 
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE