Skip to main content
86b02554-65b4-49a4-a454-039a732ce081.jpg.webp

Jurnal de voluntar

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

SCR_VoluntarDecember(150).jpgMădălina Andreea Ciută, voluntarul lunii decembrie

Mă numesc Mădălina, am 18 ani și fac parte din Salvați Copiii ca voluntar din luna august 2021! Tot în august 2021 am început activitatea în centru, în cadrul Programului Estival în care oferim sprijin celor mai vulnerabili dintre copii! Chiar dacă este o munca intensă, beneficiile sunt multe! Am socializat, mi-am făcut prieteni și amintiri care o sa dureze, am cunoscut oameni faini alături de care am învățat cum să mă implic pentru o cauză nobilă. Mă bucur că am reușit să aduc voie bună, entuziasm, zâmbete largi și să îmi umplu sufletul de cuvinte frumoase și îmbrățișări calde de la copiii pentru care fiecare zi la centru este o bucurie!


LINE-MEDIUM.png

November-Danel-Ioana-Daria.JPGIoana Daria Dănel, voluntarul lunii noiembrie 


Voluntariatul m-a pus în multe situații noi, care m-au făcut să mă autodepășesc și care m-au încurajat să îmi dezvolt din ce in ce mai mult abilitățile.

Am descoperit calități incredibile în copiii din centre, am învățat împreună cu ei și m-am bucurat de fiecare desen plin de inimioare și de fiecare zâmbet din partea copiilor.
Cu fiecare copil pe care îl ajut la teme, sper să pot să schimb ceva în mintea lui, fie că este vorba de rezolvarea unei probleme la matematică, fie că este vorba de voința și încrederea în sine a acestuia. Simt că am făcut o diferență în viitorul lui!


LINE-MEDIUM.png

Mihnea Radu, voluntarul lunii octombrie 

Bună tuturor! Numele meu este Mihnea și sunt voluntar în cadrul organizației Salvați Copiii, din luna iunie a anului 2021. Acum, aflându-ne în luna octombrie, pot spune că pe parcursul lunilor mele de activitate, m-am dezvoltat foarte mult pe plan personal, nu numai prin intermediul activităților pe care le-am avut cu copiii în centre, unde i-am ajutat la teme, evenimentelor la care am participat, precum maratonul din București sau tabăra despre sănătate emoțională, excursiile cu copiii sau trainingurile la care am fost invitat, cât și prin intermediul unei echipe minunate de voluntari și de coordonatori, oameni primitori, încurajatori și talentați! A fi voluntar, pentru mine, reprezintă un sentimen foarte frumos pe care, în prezent, nu cred ca aș putea să-l compar cu un altul! Vă incurajez, pe toti, sa va alaturati echipei noastre! La cat mai multe fapte bune! Ne vedem in centre! 


LINE-MEDIUM.png

September-Aldea-Radu.jpegRadu Aldea , voluntarul lunii septembrie

Numele meu este Aldea Radu și sunt în clasa a 11-a. În iunie 2021, spre finalul anului scolar, mi-am dat seama că nu voi mai fi licean mult timp și nu voi mai avea la fel de mult timp liber. Îmi amintesc că am văzut unul din proiectele Salvati Copiii la televizor și știu ca am întrebat-o pe mama mea “De ce ai nevoie pentru a deveni voluntar?”. Desigur că nici ea nu știa, așa ca ne-am uitat împreună pe site ul oficial și fără a sta pe gânduri, am completat formularul de înscriere. Uitându-mă înapoi, nu m-aș fi gândit niciodată câte lucruri urma să învăț, atât de la traineri și coordonatori, cât și de la copii, și nici cu câtă plăcerea urma să vin activez ca voluntar!
 
Deși la început am avut temeri că nu mă voi integra alături de ceilalți voluntari, dar și că beneficiarii nu-mi vor accepta suportul, nu a fost deloc așa. Am reușit sa creez relații strânse de prietenie cu ceilalți voluntari, iar copiii pe care i-am intalnit la Școala Uruguay mi-au arătat cât de deschiși sunt la a acumula cunostinte de la voluntari. Acest lucru, m-a ajutat să-mi dezvolt abilitățile sociale și în același timp am aflat o mică parte din ce înseamnă să fii profesor/învățător. Am participat, de asemenea, la un eveniment foarte important la Senatul României, unde asociația Salvați Copiii a prezentat o statistică privitoare la mamele adolescente din România. Aici, am putut observa modul în care se organizează și se desfășoară o dezbatere serioasă între oameni cheie, dar am și învățat lucruri noi despre cum pot fi ajutate mamele tinere de către asociație.
 
Deși sunt început de drum în voluntariat și echipa Salvați Copiii, pot spune că sunt recunoscător pentru oportunitățile care mi s-au oferit și pentru cele care mi se vor oferi.
Consider că toți putem ajuta comunitatea noastră prin voluntariat și vă îndemn să ni vă alăturați!


LINE-MEDIUM.png

Adina-Nicole Murzea, voluntarul lunii august 2021

Mă numesc Murzea Adina-Nicole și sunt voluntar la Salvați Copiii de la începutul  verii 2021. Cum am aflat de Salvați Copiii? Atunci când două voluntare au venit în școală și au  vorbit despre drepturile copilului... și nu doar au vorbit, ci ne-au implicat pe toți în discuție și în  diverse jocuri. Am rămas uimită cum au reușit să țină atente atâtea persoane dintr-o clasă, lucru  pe care nici măcar profesorii nu puteau să îl realizeze întotdeauna. Atunci m-am gândit că vreau  să fiu și eu ca ele, că vreau sa ajut, să învăț alte pesoane lucruri utile și în același timp să fac ce  îmi place, și anume să lucrez cu copiii.

În luna iulie am început activitatea propriu-zisă la centru (la școala Uruguay), în cadrul programului estival, program din care fac parte copii vulnerabili (copii de grădiniță, din clasele primare și din clasele gimnaziale).

Voluntariatul la Salvați Copiii m-a învățat atât de multe! M-a învățat să fiu mai răbdătoare, mai empatică, m-a ajutat să mă dezvolt pe toate planurile și să îmi petrec vacanța într-un mod productiv, făcând ceea ce imi place! În plus, m-a și responsabilizat foarte tare toata această experiență, având ocazia chiar de două ori să particip la diverse activități în calitate de însoțitor. Cu siguranță lucrurile pe care le-am învățat în această vară mă vor ajuta de-a lungul vieții! Așteptările cu care am intrat în organizație s-au împlinit întru totul! Salvați Copiii este o echipă minunată, de care voi fi alături mulți ani de acum încolo!

Trebie să menționez ca eu nu am vrut să fac voluntariat pentru a obține un contract sau o adeverință. Am făcut totul de drag, în luna iulie am fost în fiecare zi la centru de plăcere! Aș fi făcut totul exact la fel și fără contract, eu spun că se vede când faci ceea ce îți place și nu te străduiești să te remarci, ci doar încerci să te implici cât de mult poți!

Mă bucur foarte mult pentru toate oportunitățile pe care le-am primit aici, pentru toate experiențete care m-au ajutat să mă autodepășesc. Așa cum am spus si la interviul de început, nu mă dau în lături de la provocări! Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să îmi îndeplinesc scopul: să ii ajut pe ceilalți, să învăț lucruri noi, învățând alte persoane la rândul meu și să evoluez! Cred că totul se întâmplă cu un scop în viață și sunt foarte recunoscătoare că pot face parte din echipa Salvați Copiii! Voluntariatul este deja „o faptă bună”, acum, pentru mine, este și un stil de viață!

Cel mai frumos lucru pe care îl putem face pe lumea aceasta este să ne ajutăm semenii...și asta face Salvați Copiii! Copiii de azi sunt viitorul de mâine, așa că acum este momentul să îi ajutăm să se descopere pe ei înșiși, la adevărata lor valoare.

 
LINE-MEDIUM.png

Sara Akbary Allah Teimory, voluntarul lunii iulie 20211

 Bună! Mă numesc Sara, am 17 ani și sunt voluntar “Salvați Copiii” din luna mai a acestui an.

 Pentru mine, definitia voluntariatului din dicționar este incompletă. Chiar dacă este o muncă neremunerată, beneficiile de a fi voluntar sunt nenumărate. Ca voluntar, am socializat, mi-am făcut   prieteni, am cunoscut oameni extraordinari alături de care am învățat cum să mă implic pentru o cauză nobilă. Toate activitățile la care am participat m-au binedispus pentru că am primit în schimb   voie bună, zâmbete largi, entuziasm, cuvinte frumoase și îmbrățișări calde de la copiii în sufletele cărora am reușit să aducem bucurie.
 
 Voluntariatul m-a responsabilizat și datorită lui am dobândit calități precum gestionarea timpului, comunicarea deschisă, soluționarea diverselor probleme, ducerea la bun sfârșit a unui proiect,   gestionarea eficientă a sarcinilor, munca în echipă și organizarea, toate acestea în doar două luni de implicare în această organizație minunată.
 
 Pe lângă toate acestea, alături de “Salvați Copiii” am devenit conștientă de forța și importanța lui “împreună”. Voluntariatul m-a ajutat să înțeleg de ce o problemă care nu mă afectează pe mine   personal, afectează societatea ca întreg. Am învățat că nu putem aștepta ca Pământul să devină un loc mai bun, mai sigur de la sine și că trebuie să ne implicăm pentru a putea vedea schimbări. Am   început să cred în capacitatea oamenilor de a schimba lumea atunci când fac echipă pentru un scop comun.
 
 Am petrecut clipe minunate alături de sute de copii. Această experiență, care sper să dureze cât mai mult, m-a teleportat în Țara Minunilor, acolo unde copiii îmi reamintesc că miracolele se petrec   zilnic, chiar sub ochii noștri, în cele mai simple lucruri pe care le facem. Tot ei m-au convins că nicio vârstă nu ar trebui să ne ia inocența copilăriei, energia de a trăi și de a fi fericiți din cele mai   mărunte motive.
 
 Mulțumesc “Salvați Copiii” pentru aceste oportunități și proiecte frumoase!


LINE-MEDIUM.png

Theodora Băutu, voluntarul lunii iunie 2021

”Mă numesc Theodora și sunt voluntar Salvați Copiii din Octombrie 2020, de când m-am mutat la București. Am 19 ani, aproape 20, și sunt studentă în cadrul Universității din București, la Facultatea de Biologie, secția Biologie, lucru de care sunt foarte mândră.

De mult timp îmi doream să devin voluntar Salvați Copiii, căci știam cu ce se ocupă, iar în trecut mai participasem la diverse proiecte de voluntariat care aveau scop similar cu cele organizate de Salvați Copiii. Decizia de a deveni volunatar a fost una dintre cele mai bune luate, mai ales în contextul pandemiei, căci în ciuda tuturor obstacolelor, am putut să mă simt utilă și să ajut la continuarea misiunii organizației, de a ajuta copiii.

Voluntariatul pentru mine nu a reprezentat o adeverință sau vreun lucru care să îmi aduca un plus la CV. Desigur, acestea reprezintă niște avantaje, dar nu sunt nici pe departe cele care m-au motivat. Prin intermediul acțiunilor de voluntariat, inițial, am reușit să-mi ocup într-un mod valoros timpul liber, sau mai degrabă am învățat să-mi gestionez timpul, astfel încat să creez „timp liber”. Ulterior, am învățat că găsim întotdeauna timp pentru ce ne face fericiți, căci nu mai era vorba despre mine sau despre ceva care imi aducea doar mie mulțumire și fericire, dar despre o întreagă comunitate de copii și tineri dornici să se pregatească pentru a crea un viitor mai bun pentru generațiile lor. Voluntariatul este important căci ajută la dezvoltarea ambelor părți implicate și construirea unei mentalități aflate în continuă evoluție, a unui comportament prosocial, conștient și bine intenționat spre intrajutorare și progres continuu.

De ce încurajez tinerii să facă volunariat? Pe partea personală, voluntariatul la Salvați Copiii îi încurajeaza să-și pună în ordine activitățile de zi cu zi și să-și găseasca timp pe care să și-l dedice activităților, ceea ce este un lucru minunat pe termen lung, căci nimeni nu îi forțează, dar dorința vine de la sine.

Experiența voluntariatului la Salvați Copiii este una dintre cele mai plăcute trăite, pe care îmi doresc să o continui pe o perioadă cât mai lungă de acum înainte. Am reușit să îmi fac prieteni noi, să împărtășesc viziuni diferite și să cunosc noi tipare de gândire, toate aceste lucruri în timp ce desfășuram cu pasiunile activități ce îmi aduceau satisfacție și bucurie.”

 
LINE-MEDIUM.png

Anda Kreuziger, voluntarul lunii mai 2021

”Voluntariatul mi-a dat curajul să cred, iar acest lucru m-a determinat să fiu parte integrantă a unui viitor promițător, a unor proiecte ce oferă tinerilor nădejde. Am devenit o persoană conștientă de problemele societății, dar și de capacitatea oamenilor de a găsi soluții.
Se spune că, puterea stă in mâna copiilor, că ei sunt cei ce ne pot conduce către o lume mai frumoasă. Dar lor cine le dă putere?

În cadrul Organizatiei Salvați Copiii România am devenit asemenea unei piese de puzzle și am încercat să fiu pentru copii bucățica ce lipsea din viețile lor. Mi-am dorit să vadă în mine un sprijin și un egal, o adolescentă dispusă să îi asculte, nu doar să îi audă. Mi s-a oferit încredere si am încercat, la rândul meu, să dăruiesc același lucru.

Am câștigat lecții valoroase, la traininguri am cunoscut oameni determinați, iar în cadrul sesiunilor informative am descoperit împreună cu alți copii ce înseamna să fii cetățean al secolului XXI, să ai atât drepturi, cât și responsabilități. Am învățat că violența nu este un lucru “cool” și că aceasta, în urmă, trebuie oprită.

In ceea ce privește activitatea mea cu fetița dintr-un mediu vulnerabil, pot spune ca sunt mândra în privința evoluției ei și că îmi doresc, mai presus de toate, să fiu pentru ea omul de care își va aduce peste ani aminte și va zâmbi la gândul că și copiii pot învăța copii, înțelegând în final că niciodată nu e prea devreme sau prea târziu pentru a face bine.”


LINE-MEDIUM.png

Maria Teodorescu, voluntarul lunii aprilie 2021

”Numele meu este Maria și am 15 ani. M-am apucat de voluntariat acum aproape un an deoarece, după ce am susținut examenul de clasa a opta în condiții de pandemie, am înțeles cât de greu trebuie sa fie pentru copiii care provin din zone mai dezavantajate să se descurce cu orele online și să reușească sa își manageruiască timpul pentru a fi eficienti chiar dacă lucrează de acasă. Mie personal, mi-a fost destul de greu să mă acomodez și am vrut sa împărtășesc experiența mea (care per total s-a dovedit a fi de succes) și cu alții care poate se confrunta cu tot felul de probleme și situații ce îi pot împiedica din a reuși sa facă ceea ce își propun.
Eu o ajut la teme pe Georgiana, care este in prezent clasa a opta. Consider că deoarece suntem foarte apropiate ca vârsta, reușim sa comunicam eficient și ușor, ușor, clădim o relație bazată pe încredere și admirație. Eu o apreciez foarte mult pe Georgiana pentru toate eforturile pe care le depune și sunt sigura ca la examen va obține un rezultat satisfăcător, evident, proporțional cu cunoștințele pe care le-a acumulat și cu tot efortul depus. 
Am participat la niște traininguri de pregătire in cadrul SC înainte de a începe sa fac pregătire cu Georgiana și acestea m-au ajutat foarte mult sa inteleg mai bine cum este viața pentru un copil vulnerabil care trăiește in România in 2021. Trainingurile m-au învățat ca orice mod in care putem contribui la educația copiilor și la îmbunătățirea situației lor materiale va însemna foarte mult pentru ei (și poate prea puțin pentru noi). 
Cred ca fac mai mult pentru Georgiana decât sa o ajut la teme la matematica și romană. Uneori îmi cere sfaturi sau îmi povestește întâmplări de la scoala și cred ca aceste momente in care discutam ca intre prietene ii fac mare plăcere.  
Consider ca voluntariatul este o activitate frumoasa, care te ajuta sa te dezvolți ca persoana și sa devii mai deschis/ă, dar in același timp, este un mod prin care poți contribui la bunăstarea comunității. Poți învață foarte mult de la copiii de la centru deoarece mulți dintre ei au inteligenta nativa și chiar dacă le este mai greu sa pună tot ce știu pe hârtie, pot rezolva cu ușurintă probleme din viața cotidiană și pot sa facă repede conexiuni folosindu-și memoria afectivă și vizuală. 
Încurajez toți tinerii care doresc sa aibă parte de experiențe noi sa se înscrie la voluntariat pentru a putea împărtăși și cu alții experiențe anterioare și cunoștințele lor! “


LINE-MEDIUM.png

Eliza Gidiuță, voluntarul lunii martie 2021

„Mă numesc Eliza Gidiuta, am absolvit facultatea de Limbi și Literaturi Străine și de 9 ani activez în domeniul IT.
Fac voluntariat încă din liceu, iar această activitate mi-a oferit șansa să îmi descopar o altă latura a mea. De a lungul timpului am avut prilejul să mă implic în proiecte culturale, sociale și de caritate. Am lucrat destul de mult cu copiii din medii vulnerabile și centre de plasament, iar din cu luna Octombrie a anului 2020 am început activitatea de voluntar la Salvati Copiii. Astfel am ajuns să fiu ”mentor” pentru unul dintre copiii de la centrul educațional de la școala ”Uruguay ”din București. În orele pe care le petrecem împreuna încerc să o ajut să înțeleagă mai bine materia predată la școală și să găsim împreună rezolvări pentru diferite probleme sau neînțelegeri ale cursurilor.

Consider că deja se vede o diferență în activitatea ei de la școală și că Romina a descoperit în mine un sprijin pentru că nu ezită niciodată să îmi povestească despre problemele ei, știind că împreună le-am putea găsi o rezolvare. Cred că este o evoluție vizibilă și în comportament dar și în atitudinea ei față de școală.

Consider că implicarea în astfel de proiecte este benefică societății în care trăim și că genul acesta de acțiune are un efect de boomerang în comportamentul social la nivel de comunitate.
Astfel. încurajez toți oamenii să se implice și să ajute în proiecte de voluntariat pentru că doar prin exemplul personal și prin acțiune pot schimba puțin câte puțin societatea actuală în care trăim și așa putem deveni cu toții mai buni și mai apropiați .”
 

LINE-MEDIUM.png


Patricia Boboc, voluntarul lunii februarie 2021

„Sunt Patricia și sunt voluntară la Salvati Copiii din vara anului 2020. Cu mare bucurie trebuie să spun că am început activitatea aici alături de Daniel, unul dintre copiii din programele organizației, care avea nevoie de ajutor la școală, pentru a-și prinde colegii din urmă. Activitatea de aici m-a ajutat foarte mult pe plan personal, m-a dezvoltat din punct de vedere al răbdării, al empatiei și al comunicării, abilități pe care eu le consider esențiale pentru a lucra cu un copil.

Consider ca orice adolescent ar trebui să se implice într-o activitate de acest tip, deoarece mie mi-a dat mai multa încredere în mine și în propriile mele forte, și am simțit că pot face ceva pentru alticeva înafară de mine, iar acest sentiment este unic.    
     
Salvați Copiii m-a ajutat să realizez impactul pe care îl putem avea noi, voluntarii, asupra unor copii, noi reprezentând un model pentru aceștia. De asemenea, echipa Salvați Copiii este o echipă minunată, deschisă la idei noi, înțelegatoare, care oferă cu o atmosfera friendly și unde te simti liber să-ți exprimi opinia fără frica de a fi judecat. În această echipă am avut ocazia să întâlnesc persoane cu pasiuni comune cu care sper că voi rămâne prietenă și pe viitor.”


LINE-MEDIUM.png
Răzvan Ionuț Bratu, voluntarul lunii ianuarie 2021

„Mă numesc Răzvan și sunt voluntar Salvați Copiii de aproximativ 4 luni. Am vrut să devin voluntar deoarece consider că implicarea activă este printre cele mai eficiente forme de ajutor pe care le poți da pentru a rezolva problemele existente.
Implicarea mea principală în cadrul Salvați Copiii a constat, înca din primele luni de voluntariat, în meditațiile făcute cu un băiat extraordinar pe nume Mario. Cu toate că pandemia ne-a limitat posibilitatea de a interacționa, am reușit să ne vedem săptămânal pe WhatsApp și să discutăm întrebările, respectiv temele pe care le are de la școală. Am realizat rapid faptul că, deși nu îi pot arăta mai mult decât îmi permite o aplicație de pe telefon, acest timp petrecut împreună în care îi explic lucruruile pe care nu le-a înteles poate avea un impact mare în viitorul lui, lucru care mă face să vreau să ma implic din ce în ce mai mult in aceste activități.
Consider că voluntariatul înseamnă să socializăm mai mult, să-i ajutăm pe semenii noștri dând dovadă de compasiune, înțelegere, dragoste, iar prin acțiunile de voluntariat putem obține abilități și cunoștințe noi, dar și competențe sociale, aceste lucruri fiind esențiale în orice moment al vieții noastre.
Încurajez câți mai mulți oameni să fie voluntari și să ajute pe cât de mult posibil pentru că orice ajutor, oricât de mic ar fi, are un impact uriaș pe termen lung în viața celorlalți oameni.”


LINE-MEDIUM.png

Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

Declar că am citit și am luat cunoștință de Politica de confidențialitate.

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Jurnal de Voluntari 2023

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!
Citeşte mai mult

Jurnal de Voluntar 2022

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citeşte mai mult

Jurnal de voluntar 2020

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citeşte mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE