Skip to main content
fc9c6c75-1397-4c58-9190-f3459ddd01c8.jpeg.webp

Jurnal de Voluntar 2022

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Model-Daria.jpg 
Voluntarul lunii decembrie - Daria Model 

Daria Model are 17 ani și este elevă la Colegiul Național ,,Zinca Golescu”, județul Argeș, dar și voluntarul nostru de un an. 
  
În toată această perioadă s-a remarcat în activități precum ,Forumul Național al copiilor, programul Ora de net, dar și Tabăra Sănătății. Toate acestea au fost experiențe care au ajutat-o să lege prietenii cu oameni frumoși din întreaga țară. 
  
A participat la sesiuni informative în grădinițe, școli și licee, iar cu acest prilej a descoperit cât de receptivi și curioși sunt copiii. Temele, dar și munca în echipă realizate cu aceștia în Centrul Creștem împreună i-au deschis o nouă latură și și-a descoperit, astfel, vocația. 
  
De ce-ul din spate? 
  
S-a alăturat echipei din dorința de a ajuta cât mai mulți copii, dar și de a se dezvolta. În scurt timp, întreaga organizație i-a devenit familie și, mai presus de asta, un loc primitor, în care se simte ca acasă. 

LINE-MEDIUM.png


WhatsApp-Image-2022-12-23-at-12-41-41-(2).jpeg 
Voluntarul lunii noiembrie - Noemi Maria Paraschiv  

Noemi este voluntar în cadrul Organizației Salvați Copiii, filiala Timiș. Aceasta a manifestat un interes destul de ridicat spre a contribui, în măsura posibilului, la educația copiiilor. Dacă nu reprezintă aceasta o oportunitate extraordinară pentru a construi un viitor mai bun pentru societate, atunci ce să fie? 
  
Se implică activ în programele Organizației și este de fiecare dată prezentă pentru a oferi o mână de ajutor. În timpul activităților și-a dat seama de rolul ei foarte important prin prisma feedbackurilor pe care le-a primit de la copii. 
  
Este un adevărat sentiment de împlinire când știe că este acolo, pentru cei mai mici, construind. 

LINE-MEDIUM.png

WhatsApp-Image-2022-11-09-at-09-10-37-(1).jpeg 
Voluntarul lunii octombrie - 
Crăciun Sara-Izabella 

Crăciun Sara-Izabella este elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș, are 17 ani și este voluntar Salvați Copiii – Filiala Mureș din luna martie, 2021. Este o fire creativă și sociabilă, consideră că prin implicarea în această organizație ar fi un beneficiu atât pentru ea, cât și pentru cei din jur. 
  
Și-a folosit abilitățile la evenimentele la care a participat de-a lungul timpului, fiind implicată în activități punctuale, lucrul cu copiii și susținerea de sesiuni informative la clase. Atunci când a avut ocazia să lucrez cu copiii vulnerabili, pe interior era afectată de situațiile prin care probabil au trecut sau vor trece, dar în același timp o cuprindea un sentiment de liniște când veda zâmbetele de pe fețele lor dacă primeau baloane sau colorau. 
  
Voluntariatul i se pare una dintre singurele căi de a acumula experiență de viață începând cu o vârstă destul de fragedă. Datorită implicării sale în Salvați Copiii a reușit să se deschidă mai tare spre a învăța cât de multe poate până să fiu nevoită să îmi aleg un anumit domeniu.

LINE-MEDIUM.png 
alexandra.jpgVoluntarul lunii septembrie – Zanea Alexandra

Numele meu este Zanea Alexandra, am 17 ani și sunt elevă în clasa a 11-a, la Liceul "Traian Vuia" din Craiova. 
  
Călătoria mea în lumea voluntariatului începe în urma cu un an. La început, pot spune că eram un copil timid, cu frica de a vorbi în public și de a interacționa cu oamenii. În prezent, sunt cu totul altă persoană, uneori nu mă recunosc.  
  
Experienta mea în cadrul Organizației Salvați Copiii este una minunată - atât cu oamenii pe care i-am cunoscut, cât și cu proiectele în care am participat. Cel mai frumos lucru de care am putut avea parte este interacțiunea mea cu cei mici, care îți umplu inima de bucurie atunci când zâmbesc. 
  
De când am început să lucrez cu ei la teme și am participat la Grădinița Estivală, sesiunile pentru "Și noi avem drepturi!" sau Ora de Net, aceștia m-au învățat să fiu o persoană mult mai răbdătoare, dinamică și să pun suflet în ceea ce fac. Indiferent de situația în care m-am aflat, am rămas calmă, fie ea simplă sau dificilă, și am încercat să găsesc mereu o soluție sau să cer ajutorul.  
  
Mulțumesc foarte mult copilului timid din trecut că a făcut acest pas important în viața sa de viitor adult. 

 


LINE-MEDIUM.png 
20220901_125530.jpgVoluntarul lunii august – Georgiana Irimia

Cât de mult îți poate aduce voluntariatul în construirea unei cariere profesionale? 
  
Georgiana Irimia este studentă la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București și voluntar în cadrul organizației noastre de aproximativ un an. 
  
Ea este unul dintre voluntarii care au luat, cu desăvârșire, pe ”DA!” în bagaj atunci când a fost vorba de educarea copiiilor de la egal la egal în școli despre fenomenul de bullying și reacțiile emoționale pe care le provoacă acesta. 
  
Însă, spre deosebire de sesiunile informative, în centrele educaționale a lucrat îndeaproape cu copiii preșcolari vulnerabili, ceea ce a reprezentat o mai mare responsabilitate și satisfacție totodată. I-a văzut zâmbind, învățând și progresând, fiind recunoscătoare pentru ocazia de a lucra cu ei. 
  
Cu această ocazie, a descoperit cât de mult i se potrivește lucrul cu copii și ce plusuri poate avea în starea sa de bine. 
  
Dacă încă nu știi exact înspre ce să te îndrepți, să știi că voluntariatul te poate orienta. Încearcă unul dintre programele noastre și fii voluntar într-una dintre cele mai mari organizații de promovare și apărare a drepturilor copilului! 

LINE-MEDIUM.png 
Voluntar-Iulie-Brasov-(2).jpgVoluntarul lunii iulie – Gabriela Petrișor

Sunt Gabriela Petrișor și desfășor activități de voluntariat la Organizația Salvați Copiii de mai bine de 9 ani.  
  
Mi-am dorit să devin profesor, în schimb am fost inginer. În cadrul Centrului de Zi al Organizației Salvați Copiii – Biroul Local Brașov ajut copiii vulnerabili la efectuarea temelor, în general la matematică, română și ocazional la fizică, chimie, istorie, la ce au ei nevoie.  
  
Prin voluntariat mă simt răsplătită, pentru că pot dărui și eu copiilor. Este atât de important să fii în preajma copiilor și să știi că le poți fi de folos. 
  
Încurajez pe toată lumea, indiferent de vârstă, să vină și să dăruiască unui copil o mângâiere, o îmbrățișare și liniștea că și-au efectuat temele. 

LINE-MEDIUM.png 
Popa-Teodora-Sofia-voluntaru-lunii-iunie-(9).jpgVoluntarul lunii iunie - Popa  Teodora Sofia

În cadrul Organizației Salvati Copiii am învățat multe lucruri despre cei din jurul meu și despre mine. Experiența în cadrul acestei echipe reprezintă o oportunitate de a-mi împărtăși gândurile, de a empatiza cu cei de lângă mine și de a-mi dezvolta abilitățile de comunicare. 

Am cunoscut și colaborat cu oameni minunați, deschiși și am avut parte de libertatea de a mă exprima. 

 














LINE-MEDIUM.png

Vol-lunii-mai-Ana-Maria-Muntean.jpegVoluntarul lunii mai - Ana-Maria Muntean

Mă numesc Ana-Maria, am 20 de ani și fac parte din această organizație aproape de 5 ani de zile. Voluntariatul pentru mine presupune dezvoltarea abilității de a putea oferi ajutor copiilor din centrele de zi specializate, precum și lucrul cu copiii vulnerabili, ce sunt prezenți peste tot, mai ales în școli. 
Lucrul cu acești copii presupune multă răbdare, pasiune și totodată interesul pe care îl ai față de situațiile în care se află aceștia. 
În opinia mea, voluntariatul reprezintă o acțiune ce presupune dezvoltarea propriei personalități și cunoștințe ce pot fi date mai departe în diferite forme. 
Am avut ocazia de a participa la Forumul Național al Copiilor și la Întâlnirea anuală a Voluntarilor, unde am descoperit o mulțime de voluntari, de aceeași vârstă cu mine,  sau poate chiar mai mici, care au dat dovadă de o valoare umană cu un standard foarte ridicat. Acest lucru ar fi păcat să nu fie împărtășit cu copilașii de la centru.    
Desfășurarea proiectului din cadrul întâlnirii anuale cu voluntarii de la Sinaia, intitulat "Hai să conteze" a adus multe modificări pozitive în cadrul centrelor Salvați Copiii. 
De asemenea, proiectul "Și noi avem drepturi" a fost susținut în diferite scoli, acolo unde copiii au fost plini de curiozitate și interes. 
Încurajez toți tinerii să practice acest tip de voluntariat deoarece câștigă atât fericirea și dragostea copiilor, cât și timp folosit într-un mod util, acumulând cunoștințe. 
LINE-MEDIUM.png
voluntarul-lunii-aprilie.jpg 
Voluntarul lunii Aprilie 2022 - Alexandra Vulpescu  

Bună, numele meu este Alexandra Vulpescu, sunt elevă în clasa XII, la Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște. Fac parte din Organizația ”Salvați Copiii” de aproximativ 6 luni, perioadă de timp în care am avut șansa să cunosc un colectiv special. 

Activitatea mea ca voluntar se bazează pe interacțiunea directă cu copiii din centrele de zi, dar și pe sesiunile/campanii de informare susținute în diferite școli din Târgoviște, unde am promovat Drepturile Copilului și teme precum Bullying sau Alimentație sănătoasă, participând astfel la formarea unui stil de viață sănătos al copiilor. 
Am participat, la începutul lunii, la Forumul Național de la București, unde am cunoscut voluntari din întreaga țară și pot spune că am găsit oameni frumoși, cu un caracter deosebit și idei inovative. Pe o perioadă de câteva zile ne-am ascultat reciproc și am pus cap la cap soluții pentru combaterea bullyingului în școli și facilitarea sistemelor antibullying.  

Recomand tuturor tinerilor care vor să facă o schimbare în lume să se alăture echipei și familiei Salvați Copiii. Împreună putem modela și sprijini copiii în dezvoltarea lor, creând o lume prietenoasă, sigură și pozitivă pentru aceștia.
LINE-MEDIUM.png
 VCristina-Zubjinschi-vol-LUNII-martie-(9).jpegoluntarul lunii Martie 2022 – Cristina Zubjinschi
 
Bună, sunt Cristina Zubjinschi si sunt voluntară  Salvați Copiii Filiala Suceava de aproximativ un an.  Sunt o persoană aflată într-o continuă evoluție care  încă se descoperă pe sine și învață din greșeli,în ciuda  faptului că de multe ori îmi este greu să accept că pot  greși oricât de firesc ar fi acest lucru.
Pe parcursul unui an de voluntariat pot spune că am  participat la foarte multe activități,fiind instruită  în momentul actual pe fiecare proiect din cadrul acestei organizații. Încă de la început am ales să activez pe mai multe domenii cu gândul de a găsi ceea ce mi se potrivește cel mai bine,având ca scop să performez doar pe un anumit subiect, până când am realizat că nu vorba de a fi cel mai bun ci de a ști cum să selectezi informațiile din fiecare parte în așa fel încât să te ajuți pe tine în a deveni cea mai bună versiune a ta și pe ceilalți în a cunoaște cum să aibă grijă de ei. Am lucrat cu copiii,am ținut sesiuni de informare la clasă,am reprezentat Salvați Copiii Filiala Suceava la Tabăra Sănătății împreună cu alți voluntari, m-am implicat din punct de vedere artistic la creearea posterelor și multe altele. În mometul de față sunt coordonator pe proiectulul Alegeri Sănătoase a modulului Educație Emoțională încurajând astfel și pe alții să ducă mai departe toate aceste informații necesare oricărui copil, elev.
Am început să fac voluntariat cu scopul de a mă cunoaște mai bine,am considerat că dacă ies din zona mea de confort și îmi dau voie să-mi aflu adevăratul potențial îmi voi putea îmbunătăți stilul de viată. Cu toate acestea,motivul pentru care am continuat să fac voluntariat a fost dorința mea de a-i vedea pe copii fericiți,sclipirea din ochii lor m-a convins că este nevoie de mine aici și nu exagerez absolut deloc. De fiecare dată când ne facem remarcați de copii le dăm speranță,le arătăm cât de importanți sunt de fapt,le arătăm cât de mult contează pentru noi ca ei să se simtă iubiți,apreciați și să fie informați.
Voluntariatul pentru mine în această organizație este precum respiratul,mă ține în viață,îmi alimentează dorința de a deveni pe zi ce trece mai bună decât am fost în ziua precedentă și imi creeaza o mare plăcere,dacă aș putea,m-aș dedica zilnic acestor activități. Pentru mine Salvați Copiii Filiala Suceava nu mai este un loc dedicat acțiunilor caritabile așa cum am crezut,ci o familie,ori de câte ori intru în sediu mă simt acasă.
Datorită acestui ONG am legat prietenii,am învățat să lucrez în echipă,am învățat să mă apreciez mult mai mult pentru ceea ce fac și să accept faptul că sunt om, iar perfecțiunea nu există.  Pot afirma cu siguranță ca nu mai sunt cine am fost acum un an,iar diferența este uriașă. 

LINE-MEDIUM.png 
Stefan-Bulai-voluntarul-lunii-Februarie.jpeg
Voluntarul lunii Februarie – Ștefan Bulai din Iași

Bună! Eu sunt Ștefan, îmi place să ofer din cunoștițele mele, de aceea sunt elev la profilul pedagogic și îmi place să cânt la chitară. Îmi folosesc pasiunile pentru a ajuta copiii din centrele educaționale, a face sesiuni informative în cadrul proiectului Alegeri Sănătoase și a face parte din proiectul Teatru Forum. 

Voluntariatul te face să nu fii insensibil la ceea ce e în jurul tău, te face să îți faci noi prieteni, te face să te descoperi pe tine, te face să râzi (sau plângi la cum vezi că poți ajuta pe cineva) când ai cea mai complicată zi. 

Sugerez tuturor să fie voluntari, mai ales în cadrul Organizației noastre, pentru că timpul petrecut va fi cu folos." 




LINE-MEDIUM.png
Rosetti-Alexandru.jpegAlexandru Rosetti, voluntarul lunii ianuarie

Sunt Alexandru Rosetti și m-am înscris ca voluntar în cadrul organizației Salvați Copiii în luna mai 2021. După ce am participat la cursul de inițiere în activitatea organizației și la cel de training pentru centrele educaționale, am început să lucrez în cadrul centrului din Școala 127 București - Rahova, unde îi ajut pe copii la teme și  recuperarea materiei la matematică. 

E o mare bucurie pentru mine că pot ajuta copiii și aștept cu nerăbdare fiecare nouă ocazie de a mă întâlni cu ei. Nu este ușor să recuperăm materia pierdută ca urmare a restricțiilor din timpul actualei pandemii, dar m-am înarmat cu răbdare și perseverență, iar copiii îmi transmit, de fiecare dată, energia lor pozitivă.  

Mă bucur că fac parte din echipa Salvați Copiii și vă invit pe toți, tineri sau mai puțin tineri, să veniți alături de noi, pentru a avea parte de o experiență extraordinară, în care veți simți plăcerea de a-i ajuta pe ceilalți și de a lucra alături de niște colegi faini și determinați să facă fapte bune. 
Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

Declar că am citit și am luat cunoștință de Politica de confidențialitate.

Mai multe în această secțiune

Jurnal de Voluntari 2023

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!
Citeşte mai mult

Jurnal de voluntar 2021

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citeşte mai mult

Jurnal de voluntar 2020

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citeşte mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE