Skip to main content
532e8cdc-3016-42b4-a459-3e1e551287d7.jpg.webp

JURNAL DE VOLUNTARI 2023

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Voluntarul lunii iunie - Giol Denisa

voluntarul-lunii-iunie.jpg

Mă numesc Giol Denisa-Nicoleta, in varsta de 16 ani sunt voluntar în cadrul organizației Salvați Copiii Filiala Hunedoara, iar pentru mine acest lucru a adus o schimbare pozitivă , atât pe plan moral, cât si cu privire la organizarea timpului liber. Fiind înconjurată de copii și lucrând, practic, cu ei, pot spune că lucrez cu propriile mele aptitudini și trăsături comportamentale. În primul rând, având grijă să dau dovadă de maturitate, în timp ce sunt destul de copilăroasă pentru a mă juca. Zicala ,,Când nu mai poți, mai poți un pic” este valabilă și aici reușind să îmi păstrez răbdarea și energia necesară pentru a îi ține conectați. Mi se pare foarte interesant faptul că le pot observa comportamentul, iar fiind pasionată de psihologie îmi va fi si util. Îmi face mare plăcere să îi ajut la teme provocarea fiind să explic iar scopul de ai face să înțeleagă. De asemenea, învăț lucruri noi, precum joculețe dansuri, etc. Sărbătorile încep să capete din nou sens, privind bucuria lor și asistând la lucrurile mici pe care le făceam înainte.

 

 

 

LINE-MEDIUM.png

 

Voluntarul lunii aprilie - Niță Miruna

Voluntarul-lunii.jpg

Mă numesc Niță Miruna, sunt elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic ,,Contantin Cantacuzino”, din Târgoviște, la profilul pedagogic și fac parte din Organizația ,,Salvați Copiii”, filiala Dâmbovița, de un an.

Din dorința de a contribui la o mai bună dezvoltare a generațiilor viitoare, dar și de a-mi exersa abilitățile de comunicare, am acceptat provocarea de a deveni voluntar. Activitatea mea a început cu diverse joculețe în centrele de zi, unde am întâlnit zeci de suflețele dornice de cunoaștere, și continuă cu sesiuni și campanii de informare, de la clasa pregătitoare, până la clasele terminale ale gimnaziului și chiar simpozioane naționale. Am reușit să mă apropii de cei cu doar câțiva ani mai mici decât mine, câștigându-le încrederea și promovând valori precum altruismul, toleranța prin activitățile pe tema bullyingului.

Vara trecută am participat în tabăra ,,Alegeri sănătoase”, cunoscând astfel tineri implicați, deschiși, din toată țara. Am împărtășit idei, povești, impresii, conștientizând importanța pașilor mici în vederea obținerii unor rezultate pe termen lung- temă pe care o abordez frecvent în conversațiile cu cei mici.

Urmează să reîntâlnesc comunitatea ,,Salvați Copiii” luna aceasta, la Forumul Național de la București, etapă ce va consolida cu siguranță pregătirea mea.  
Viitorul începe cu noi, iar pentru a vedea o schimbare, fiecare inițiativă este valoroasă.  Familia ,,Salvați Copiii” poate fi primul pas spre restabilirea echilibrului într-o lume a extremelor. Recomand tuturor tinerilor activitatea de voluntariat, pentru că doar împreună putem crea soluții pentru o lume mai bună!

 

LINE-MEDIUM.png

 

Voluntarul lunii martie - Ana Popescu  

voluntarul-lunii-martie.jpg

Sunt Ana Popescu, am 16 ani și sunt elevă în clasa a X-a. Am început voluntariatul la Salvați Copiii în septembrie 2022 după ce o prietenă a insistat să ne înscriem împreună și pot spune că a fost tot o experiență pe care orice adolescent trebuie să o aibă la un moment dat. Am învățat ce înseamnă să ai răbdare și să ajuți pe cineva. Nimic nu se compara cu satisfacția pe care o simți atunci când cei mici vin să te îmbrățiseze sau îți spun că le-a fost dor de tine.

Participarea la sesiuni în proiectele “Si noi avem drepturi” sau “Ora de net” și la after-school m-a ajutat să văd cum ar fi viața de dascal și chiar să mă gândesc la o carieră în învățământ, ceea ce pana acum un an aș fi respins cu vehemență.   







 

 

LINE-MEDIUM.png

 

Voluntarul lunii februarie - Fănica Talmaciu

Fanica-Talmaciu-SCI.jpeg Numele meu este Talmaciu Fănica și sunt voluntar la „Salvați copiii” din luna decembrie 2022. Sunt o fire empatică, veselă, mereu dornică să ajut și să fac bine, ceea ce vă îndemn și pe voi! De când m-am înscris și am început să frecventez centrele educaționale, unde fac teme cu copiii, dar și activități recreative, trăiesc cele mai frumoase sentimente.

Să lucrezi cu copiii vulnerabili implică în primul rând, crearea unui mediu propice dezvoltării lor emoționale, aceștia, înainte de toate, având nevoie de afecțiune. Totodată este nevoie de responsabilitate, pasiune, răbdare, tact în a le explica și în a-i ghida pentru o înțelegere cât mai bună a lecțiilor de la școală/ viață. Acești copii nu cer nimic, dar merită totul. Merită timp, iubire, empatie, toleranță, toate acestea fiind ca un balsam pentru sufletele lor.

Prin prisma voluntariatului poți ajuta doi oameni, pe cel ce are nevoie și pe tine. Beneficiile voluntariatului sunt nenumărate. Fără doar și poate, contribuie atât la dezvoltarea personală, dobândind abilități sociale, (crește stima de sine, combate stresul, anxietatea), cât și la dezvoltarea profesională, potențând stimularea carierei tale, oferindu-ți oportunitatea de a cunoaște oameni din domeniul care te interesează, de a câștiga experiență și de a valorifica ulterior competențele cumulate. De asemenea, voluntariatul îți face cunoștință cu realitatea din jurul tău, o realitate plină de vulnerabilități, dar care se poate îmbunătăți dacă alegi să te implici.

Încurajez toți tinerii (și nu numai) să facă voluntariat, să ofere din timpul și cunoștințele lor și altor persoane care au nevoie. Voluntariatul reprezintă calea sigură spre noi orizonturi și care îi poate călăuzi atunci când nu știu încotro să se îndrepte.

PS: Voluntariatul face bine sufletului!

PS 2: Pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor, dar și pentru a vă înțelege propriul copil, vă recomand de (re) citit cartea lui Gary Champan „Cele 5 limbaje de iubire ale copiilor”. Nu veți rămâne la fel după lecturarea acestei cărți.

 

LINE-MEDIUM.png

 

Voluntarul lunii ianuarie - Andreea Iorga

Andreea-Iorga-(7).jpg

Nu pot exemplifica ceva ce m-a dezvoltat mai mult în ultimii ani decât activitățile extrașcolare, educația non-formală și toate oportunitățile pe care le-am avut prin intermediul voluntariatului. 

Andreea Iorga are 17 ani și pe lângă multe alte activități în care este implicată, face parte și din echipa de voluntari a Organizației Salvați Copiii. 

Activitatea ei a constat atât în interacționarea cu copiii, cât și în participarea la diferite traininguri care i-au pregătit activitățile pe care urma să le desfășoare. Totodată, a avut ocazia să fie prezentă la diferite dezbateri/întâlniri consultative, cum ar fi Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, dezbateri despre drepturile copilului și găsirea eventualelor soluții. 

Ca și activități primare în care s-a implicat au fost susținerea de sesiuni informative în școli în programul ,,Și noi avem drepturi", Forumul Copiilor ca grup de dezbatere, urmând să-și dezvolte aria de activitate și în programul ,,Ora de Net". 
 

Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

Declar că am citit și am luat cunoștință de Politica de confidențialitate.

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Jurnal de Voluntar 2022

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!
Citește mai mult

Jurnal de voluntar 2021

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citește mai mult

Jurnal de voluntar 2020

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE