Jurnal de Voluntari 2023

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!
Fanica-Talmaciu-SCI.jpeg
Voluntarul lunii februarie - Fănica Talmaciu

Numele meu este Talmaciu Fănica și sunt voluntar la „Salvați copiii” din luna decembrie 2022. Sunt o fire empatică, veselă, mereu dornică să ajut și să fac bine, ceea ce vă îndemn și pe voi! De când m-am înscris și am început să frecventez centrele educaționale, unde fac teme cu copiii, dar și activități recreative, trăiesc cele mai frumoase sentimente.

Să lucrezi cu copiii vulnerabili implică în primul rând, crearea unui mediu propice dezvoltării lor emoționale, aceștia, înainte de toate, având nevoie de afecțiune. Totodată este nevoie de responsabilitate, pasiune, răbdare, tact în a le explica și în a-i ghida pentru o înțelegere cât mai bună a lecțiilor de la școală/ viață. Acești copii nu cer nimic, dar merită totul. Merită timp, iubire, empatie, toleranță, toate acestea fiind ca un balsam pentru sufletele lor.

Prin prisma voluntariatului poți ajuta doi oameni, pe cel ce are nevoie și pe tine. Beneficiile voluntariatului sunt nenumărate. Fără doar și poate, contribuie atât la dezvoltarea personală, dobândind abilități sociale, (crește stima de sine, combate stresul, anxietatea), cât și la dezvoltarea profesională, potențând stimularea carierei tale, oferindu-ți oportunitatea de a cunoaște oameni din domeniul care te interesează, de a câștiga experiență și de a valorifica ulterior competențele cumulate. De asemenea, voluntariatul îți face cunoștință cu realitatea din jurul tău, o realitate plină de vulnerabilități, dar care se poate îmbunătăți dacă alegi să te implici.

Încurajez toți tinerii (și nu numai) să facă voluntariat, să ofere din timpul și cunoștințele lor și altor persoane care au nevoie. Voluntariatul reprezintă calea sigură spre noi orizonturi și care îi poate călăuzi atunci când nu știu încotro să se îndrepte.

PS: Voluntariatul face bine sufletului!

PS 2: Pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor, dar și pentru a vă înțelege propriul copil, vă recomand de (re) citit cartea lui Gary Champan „Cele 5 limbaje de iubire ale copiilor”. Nu veți rămâne la fel după lecturarea acestei cărți.

LINE-MEDIUM.png
Andreea-Iorga-(7).jpg
Voluntarul lunii ianuarie - Andreea Iorga

Nu pot exemplifica ceva ce m-a dezvoltat mai mult în ultimii ani decât activitățile extrașcolare, educația non-formală și toate oportunitățile pe care le-am avut prin intermediul voluntariatului.
 
Andreea Iorga are 17 ani și pe lângă multe alte activități în care este implicată, face parte și din echipa de voluntari a Organizației Salvați Copiii.
 
Activitatea ei a constat atât în interacționarea cu copiii, cât și în participarea la diferite traininguri care i-au pregătit activitățile pe care urma să le desfășoare. Totodată, a avut ocazia să fie prezentă la diferite dezbateri/întâlniri consultative, cum ar fi Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, dezbateri despre drepturile copilului și găsirea eventualelor soluții.
 
Ca și activități primare în care s-a implicat au fost susținerea de sesiuni informative în școli în programul ,,Și noi avem drepturi", Forumul Copiilor ca grup de dezbatere, urmând să-și dezvolte aria de activitate și în programul ,,Ora de Net".

 
Vârsta minimă pentru activități de voluntariat este 15 ani.

Mai multe în această secțiune

Jurnal de Voluntar 2022

Jurnal de Voluntar 2022

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citește mai mult

Jurnal de voluntar 2021

Jurnal de voluntar 2021

Află mai multe despre experiențele voluntarilor Salvați Copiii și alătură-te și tu echipei noastre de super-eroi!

Citește mai mult