Skip to main content
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

Fără aparate, fiecare respirație poate fi ultima

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit și ajută-ne să dotăm 10 secții din România

Împreună putemechipa maternitățile și secțiile de terapie intensivă neonatală pentrua salva vieți!

Nici în 2025 nu putem spune că toți copiii veniți pe lume în România sunt în siguranță, iar spitalele au tot ce le trebuie pentru a-i îngriji. Din păcate, realitatea rămâne aceeași: țara noastră continuă să fie în topul Uniunii Europene la mortalitate infantilă, iar medicii încă duc lipsă de echipamente esențiale. De aceea, au nevoie de tine. Din acest motiv suntem în continuare în căutare de eroi!


În 2025 trebuie să găsim 15.000 de eroi pentru a putea strânge 350.000 de euro care vor sprijini 10 secții de terapie intensivă, neonatologie și pediatrie. E nevoie și de tine!

FII EROU! REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT CĂTRE SALVAȚI COPIII PÂNĂ PE 26 MAI 2025

COMPLETEAZĂ FORMULARUL ONLINE
Durează maxim 3 minute și nu te costă nimic!


Vrei să depui singur formularul? Iată ce ai de făcut:


Completezi formularul cu datele tale.
Îl scanezi și îl trimiți (în format PDF) pe [email protected]
îl depui la direcția financiară de care aparții
sau online prin SPV (SPAȚIUL PRIVAT VIRTUAL), dacă ai deja un cont pe site-ul ANAF. Completează formularul, validează-l și încarcă-l în SPV.

Grăbește-te, poți redirecționa până pe 26 mai 2025!
 

MOBILIZEAZĂ-ȚI COLEGII ȘI APROPIAȚII
Fiecare persoană care redirecționează 3,5% aduce o speranță în plus pentru copiii născuți prematur!

  

1. Descarcă formularul DE AICI

2. Împarte formularele colegilor

 

3. Strânge toate formularele completate

4. Trimite-le (scanate, pe email sau în original, la sediu)


Descoperă și poveștile altor micuți luptători 
salvați de dragoste, medici și echipamentele medicale 
achiziționate din donațiile către Salvați Copiii!

Povestea lui Andrei

Povestea lui Leo

Povestea magică a lui Leo început într-un final de decembrie, atunci când a venit pe lume la doar 34 de săptămâni și cu o greutate de doar 1.640 de grame, dar pregătit să lupte pentru viața lui. În primele zile, respirația lui era fragilă, iar micile bătăi ale inimii păreau să fie într-o continuă competiție cu fiecare clipă care trecea. 
 

 

Citește mai departe povestea lui Leo

În primele zile, respirația lui era fragilă, iar micile bătăi ale inimii păreau să fie într-o continuă competiție cu fiecare clipă care trecea. Familia, însă, nu a cedat. Fiecare zâmbet al mamei și fiecare atingere a tatălui erau ca niște raze de speranță care îi dădeau puterea să meargă mai departe. În acele momente de incertitudine, dragostea lor a fost scânteia care l-a ghidat pe Leo prin noaptea celor mai grele zile.

Încet, dar sigur, își recăpăta forțele, iar fiecare mică victorie – un pas mai aproape de a respira singur, o zi în plus în incubator, o clipă în care îi auzeau inima bătând cu mai multă putere – devenea o mare realizare. Zilele lungi de spital au fost înlocuite treptat cu momente de fericire când în sfârșit Leo a putut pleca acasă cu familia.

Astăzi, Leo este un băiețel zâmbitor, plin de viață și energie. Privindu-l cum aleargă și se joacă, nimeni nu ar ghici prin ce a trecut. Este dovada vie că dragostea și speranța, dedicarea medicilor și existența echipamentelor performante în maternități pot realiza adevărate miracole. Leo nu este doar un băiețel, ci un simbol al implicării, al curajului și al perseverenței, care a făcut imposibilul să devină posibil.

Maricica

Povestea Maricicăi

Unii copii sunt cuminți, liniștiți, răbdători. Alții, însă, nu mai au răbdare să cunoască lumea și, mai ales, să-și cunoască mama… Așa a fost Maricica, care a decis să vină pe lume într-o zi călduroasă de vară, pe 18 iulie, după doar 24 de săptămâni petrecute în burtica mamei. Își dorea să vadă soarele fierbinte al verii, nu pe cel blând de sfârșit de septembrie, când ar fi trebuit să se nască, la 40 de săptămâni.

Citește mai departe povestea Maricicăi

La naștere, Maricica cântărea doar 550 de grame și măsura 30 de centimetri. Nu a simțit căldura brațelor mamei, ci pe cea a incubatorului. Nu a fost mângâiată de pielea fină a mamei, ci de senzori reci, care i-au atins pielea fragilă, aproape translucidă. A fost nevoie ca un tub să-i fie introdus în plămâni pentru a-i administra surfactant, ajutând-o să respire, să se dezvolte și să trăiască. Și a luptat din răsputeri. Nu a vrut să fie intubată; o mască nazală conectată la aparat a devenit partenerul ei de respirație, alături de care a luptat neîncetat, până la epuizare.

După o lună, Maricica cântărea 470 de grame și măsura 32 de centimetri. Deja mânca 2-3 mililitri de formulă specială de lapte, în timp ce mama ei, ocupată cu cei doi frați ai Mariei, venea la spital de câte ori putea. Drumul ei nu a fost deloc ușor. Au urmat crize de apnee, anemie, transfuzii de sânge și dependența de aparatele medicale. Dar, ca prin minune, la două luni, Maricica cântărea 630 de grame și a început să respire din ce în ce mai mult singură. Nu mai avea nevoie de perfuzii și putea tolera rațiile de lapte administrate prin gavaj.

A devenit mascota secției. Oricine intra în tură întreba cu drag: „Ce mai face Maricica?”. Între timp, Maricica primea hăinuțe croșetate special pentru ea, ca semn al admirației pentru puterea ei de a lupta și de a rămâne în viață. Au urmat noi încercări. Screening-ul pentru retinopatie de prematuritate nu a fost trecut în prima etapă, fiind necesară o injecție intraoculară și monitorizare constantă.

La trei luni, Maricica ajunsese la 1100 de grame și nu mai avea nevoie de oxigen. Odată cu data la care ar fi trebuit să se nască, a început să crească „ca din apă” și să-și dezvăluie personalitatea, așa cum îi șade bine oricărei fetițe istețe. Pe 17 noiembrie, de Ziua Prematurilor, Maricica a sărbătorit îmbrăcată frumos, în mov, cântărind 1900 de grame, alături de mama ei.

Maricica continuă să lupte, sprijinită de priceperea medicilor și de dragostea celor din jur. Dragostea este esențială în această meserie, iar Maria, ca toți eroii asemenea ei, speră să aibă parte de îngrijiri de cea mai bună calitate, de aparatură modernă și de un mediu prietenos. Fără toate acestea, micii eroi nu pot răzbate.

 

 


Ce am reușit din 2010:

Cu ajutorul donațiilor, 130 de unități medicale din toată țara au fost sustinute cu echipamente medicale performante.
Sprijinul a ajuns în special în secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, pediatrie și obstetrică-ginecologie



au ajutat la salvarea a
PESTE 140.000 DE COPII NĂSCUȚI PREMATUR


Da, și anul acesta avem nevoie de eroi pentru că, din păcate, în România anului 2025, șansele la viață ale unui copil născut prematur sunt în continuare scăzute din cauza lipsei aparaturii esențiale din unitățile medicale.

Ai întrebări despre redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit?

Până când mai pot trimite formularul?

Doar până pe 26 mai​ 2025.

L-am descărcat, ce trebuie să completez?

E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata!

Vei vedea că sunt deja completate anul și datele Organizației Salvați Copiii. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:   
ORGANIZAȚIA SALVAȚI COPIII   
Cod de identificare fiscală: 3151288   
IBAN: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005   

Care este Administrația Financiară de care aparțin?

Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.   

Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?

Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Aceasta este o donație?​

Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2024. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

De ce 3,5%?

Din 2021 toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit.   
Înregistrarea Organizației Salvați Copiii România poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 3151288.    

Nu pot face totul online?

Da, puteți redirecționa online - simplu, rapid și fără bătăi de cap.

Pentru anul fiscal 2024, poți alege de acum să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit prin intermediul companiei tale, cu o cerere (model precompletat parțial) adresată departamentului economic/resurse umane, folosind următoarele date:

  • denumire a entității non-profit: Organizația Salvați Copiii
  • cod de identificare fiscală: 3151288
  • cont: Banca BCR Sucursala Plevnei, BIC / SWIFT: RNCBROBU, IBAN RON: RO15RNCB0071011434790005

Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să permită să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului său financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi.

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la [email protected] și găsim o soluție împreună.

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Donează prin SMS

Contribuția ta lunară poate face diferența pe termen lung. Donează 2 euro lunar prin SMS la 8844 cu textul SALVEZ.

Citește mai mult

Donează prin direct debit

Atunci când statul nu face față anumitor îndatoriri, societatea civilă îi poate sări în ajutor. Implică-te și tu!

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE