Skip to main content
comunicate-de-presa-2021-salvati-copiii

Arhivă


 

2022

Decembrie

23 decembrie 2022: 

La capătul a zece luni de război care a dislocat milioane de copii din Ucraina, Salvați Copiii România demarează o campanie de conștientizare publică și spune poveștile câtorva dintre acești copii, pentru ca ororile prin care au trecut să fie știute și înțelese. Sunt copii care și-au abandonat casele, școlile și, în majoritatea cazurilor, tații. Unii dintre aceștia au murit.
Citește mai mult

19 decembrie 2022: România dă aproape jumătate (45%) din nașterile înregistrate în rândul fetelor cu vârste mai mici de 15 ani în Uniunea Europeană. În anul 2020, 731 de fete cu vârsta sub 15 ani au devenit mame, în top fiind județele Mureș (63 de mame cu vârsta sub 15 ani), Bihor și Dolj (52) și Brașov (40). Totodată, două din 10 mame adolescente au mai mult de un copil, iar 32% dintre acestea afirmă că mama lor era minoră când le-a născut, potrivit celei mai recente anchete realizate de Salvați Copiii România. Statistica arată că unu din zece nou-nӑscuţi din România provine din mame adolescente, ceea ce crește exponențial riscul de prematuritate și de mortalitate infantilă.
Citește mai mult

16 decembrie 2022: Organizația Salvați Copiii România, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, lansează o campanie de informare destinată părinților care muncesc în străinătate şi persoanelor în grija cărora au rămas copiii, cu privire la modificările legislative adoptate în 2022, de natură a facilita realizarea procedurii de delegare temporară a autorității părintești.
Citește mai mult

14 decembrie 2022: România are cea mai mare rată a mortalității infantile din UE, 5,6 la mia de copii născuți vii, față de 3,3, media europeană, potrivit celor mai recente date centralizate la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2020; mai mult însă, sunt județe unde rata mortalității infantile este și de peste trei ori mai mare decât media din UE: astfel, mortalitatea infantilă a ajuns la 11,1 la mia de copii născuți vii, în județul Satu Mare, și la 10 la mie, în județul Tulcea, arată datele INS pentru anul 2020. Organizația Salvați Copiii România atrage atenția asupra disparităților mari dintre județele țării și face un apel pentru dotarea urgentă a maternităților și secțiilor de terapie intensivă neonatală, prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit.
Citește mai mult

12 decembrie 2022: În România, cuantumul cheltuielilor pentru învățământ din totalul cheltuielilor publice generale, potrivit INS, este de doar 12,1%, în 2020, față de 14,1%, în 2019. Alocările bugetare pentru educație au fost, în 2019, de 3,16% (versus, 4,7% media UE 27), fiind cele mai scăzute din întreaga Uniune. Țara noastră se confruntă cu o intensitate record a sărăciei educaționale în rândul copiilor, exprimată prin sărăcie (41,5%) și analfabetism funcțional (43%), și, cu toate acestea, nivelul alocărilor resurselor financiare rămâne extrem de modest. În schimb, țări în care aceste probleme nu au nicidecum aceeași intensitate prioritizează cu responsabilitate educația: Suedia – 7,06%, Belgia – 6,25%, Finlanda – 6,06%, Cipru – 5,24%, Polonia – 4,67%, Slovenia – 4,61% sau chiar Bulgaria – 4,20%.
Citește mai mult

10 decembrie 2022: Festivalul Brazilor de Crăciun a avut o misiune ambițioasă la cea de-a 22-a ediție: garantarea accesului la educație pentru copiii aflați în risc fie din cauza sărăciei, fie din cauza războiului din Ucraina, care a dislocat milioane de copii și i-a obligat să se refugieze departe de casele și școlile lor. Cei 20 de brazi licitați în seara de gală a Festivalului Brazilor de Crăciun, organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, au obținut astfel fonduri totale record, în valoare de 820.000 euro.
Citește mai mult

5 decembrie 2022: Copiii români au fost cei mai vulnerabilizați de criza socială din ultimii ani, riscul de sărăcie și excluziune socială în rândul lor crescând cu 0,5 puncte procentuale, în vreme ce pentru adulți a scăzut cu 1,2 puncte procentuale, potrivit datelor oficiale Eurostat. Salvați Copiii România atrage atenția asupra fenomenului cronic al sărăciei educaționale: procentul adolescenților români necuprinși în educație este de 11,35% în cazul celor de 14 ani, media UE fiind de doar 2,17, și urcă la 16,81 % în cazul celor de 15 ani (2,88 media UE) și la 19,26% în cazul celor de 16 ani (5% media UE). Lor li se adaugă copiii vulnerabilizați de război, nevoiți să-și abandoneze casele din Ucraina și să se refugieze în România.

În acest context, Organizația Salvați Copiii și-a intensificat în anul 2022 programele de prevenire a abandonului școlar, reintegrare școlară și sprijin socio-pedagogic pentru copiii victime ale sărăciei și ale războiului și dedică cea de-a 22-a ediție a prestigiosului Festival al Brazilor de Crăciun strângerii de fonduri pentru accesul egal la educație al acestor copii.
Citește mai mult

Noiembrie

29 noiembrie 2022: Organizația Salvați Copiii România va întări programul de sprijin pentru copiii rămași singuri acasă în judeţele Suceava, Iaşi, Vaslui, Hunedoara şi Mureş, în contextul în care rezultatele  unei analize realizate în acest an, pe un eşantion de 719 copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, beneficiari ai programului de sprijin al Salvaţi Copiii, arată impactul pozitiv al programului, atât în ceea ce priveşte stările emoţionale, cât şi performanţele şcolare ale copiilor: relaţiile copiilor cu ceilalţi colegi de clasă sunt descrise ca bune, fără dificultăți în cazul a 80% dintre ei, iar performanțele școlare s-au îmbunătățit pentru 58% dintre copiii din program.
Citește mai mult

28 noiembrie 2022: Organizația Salvați Copiii România a inaugurat la București Centrul de Consiliere și Servicii Integrate pentru copiii refugiați din Ucraina și părinții lor.

Salvați Copiii România și-a diversificat programul destinat copiilor refugiați din Ucraina și, dincolo de asistența umanitară imediată, a creat un program de incluziune educațională pentru acești copii, dezvoltând programe de tip after-school în 13 școli, unde copiii studiază cu pedagogi ucraineni, potrivit programei din țara lor și învață limba română.
Citește mai mult

23 noiembrie 2022: În 54,7% dintre școlile unde învață și elevi cu cerințe educaționale speciale (CES), consilierul școlar vine doar săptămânal/ocazional, în vreme ce 44,3% beneficiază de serviciile unui consilier școlar permanent.
 
Pentru a sprijini din punct de vedere educaţional şi social copiii din familii defavorizate socio-economic şi copiii cu cerinţe educaţionale speciale, din anul 2020 Salvaţi Copiii derulează 7 programe locale, în judeţele Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Giurgiu, Vaslui şi municipiul Bucureşti, prin proiectul O şcoală pentru fiecare.
Citește mai mult

21 noiembrie 2022: Majoritatea covârșitoare (95%) a familiilor vulnerabile se află în situația de a nu putea acoperi nevoi de bază, cum ar fi medicamente sau consultații medicale pentru o problemă de sănătate a copilului, alimente sau alte bunuri de strictă necesitate pentru copii, facturile cu utilitățile locuinței (curent electric, gaze, telefonie, internet), cheltuieli legate strict de educația copiilor (transportul copiilor între casă și școală, rechizite, manuale), pe fondul crizei socio-economice.
Citește mai mult

17 noiembrie 2022: Ajuns la cea de-a 22-a ediție, Festivalul Brazilor de Crăciun va pleda pentru accesul la educație al copiilor vulnerabili, atât din cauze socio-economice, cât și din cauza războiului, care a dislocat deja milioane de copii din Ucraina, nevoiți să se refugieze în țările vecine, inclusiv în România. Astfel, cei 22 de brazi unicat, la care lucrează de zor designerii care au intrat în acest an în echipa celui mai mare eveniment de caritate al anului, vor fi licitați în seara de 9 decembrie, în cadrul unei Gale organizate în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României. Numai la ediția din 2021, au fost colectate fonduri de peste 764.000 de euro.
Citește mai mult

14 noiembrie 2022: Copiii care s-au refugiat din Ucraina pentru a trăi în Europa se confruntă cu probleme de sănătate mintală, mai mult de unul din doi copii intervievați simțindu-se neliniștit sau îngrijorat în legătură cu viitorul său, potrivit unui nou raport al Save the Children. Raportul, intitulat "Aceasta este viața mea și nu vreau să irosesc niciun an din ea: Experiențele și bunăstarea copiilor care fug din Ucraina", se bazează pe sondaje, grupuri de discuții și conversații cu peste 1.000 de copii refugiați și cu cei care îi aveau în grijă din șapte țări europene: Finlanda, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, România și Suedia.

Jumătate dintre copiii intervievați au declarat că se simt mai neliniștiți de când au fugit din Ucraina, această cifră ajungând la 78% în cazul copiilor de peste 16 ani. 
Citește mai mult

7 noiembrie 2022: Mai mult de opt din 10 mame și gravide cu vârsta sub 18 ani nu mai merg la școală, iar patru din 10 gravide și mame minore nu accesează alte servicii medicale, cu excepția medicinii de familie, pe durata sarcinii, potrivit datelor unei analize a situației mamelor și gravidelor sub 18 ani din România, realizată de Organizația Salvați Copiii.

Datele Analizei situației mamelor și gravidelor sub 18 ani din România și Analizei privind situația gravidelor din comunități defavorizate au fost făcute publice astăzi, 7 noiembrie, în cadrul dezbaterii organizate de Salvați Copiii România și Senatul României la care au participat reprezentanți ai următoarelor instituții: Ministerul Sănătății, Ministerul Sănătății Republicii Moldova, Senatul României, Camera Deputaților, Administrația Prezidențială, Cancelaria Prim-Ministrului și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).
Citește mai mult

3 noiembrie 2022: România și Republica Moldova sunt țări aflate în prima linie a asistenței umanitare pentru refugiații ucraineni. Raportat la numărul de locuitori, Republica Moldova este țara din regiune ce găzduieşte cei mai mulţi refugiaţi, peste 90.000 din cele circa 600.000 de persoane care au intrat în țară de la începutul războiului din Ucraina alegând să rămână pe teritoriul național moldovean, dintre care 42.637 sunt copii.

Organizația Salvați Copiii România, cu sprijinul MSD, a pus la dispoziție două mașini medicale echipate complet și două ecografe mobile în valoare de 185.000 de Euro către Asociația Sănătate pentru Tineri din Chișinău, în vederea întăririi capacității rețelei de specialiști Youth Klinic (centre de sănătate prietenoase tinerilor) de a furniza servicii medicale și psiho-sociale prin servicii mobile.
Citește mai mult


Octombrie

28 octombrie 2022: Sărăcia și accesul inegal la educație îi expune pe copiii vulnerabili excluziunii educaționale: Salvați Copiii România în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bustuchin implementează proiectul: Parteneriat pentru comunități educaționale prietenoase în Bustuchin (POCU/987/6/26/154649), care are ca scop dezvoltarea unui model integrat de stimulare a participării la educație și prevenire a fenomenului de părăsire timpurie a școlii
Citește mai mult

27 octombrie 2022: Lipsa aparaturii medicale de ultimă generație, numărul mare al sarcinilor neurmărite medical și distanțele mari până la primul spital dotat, în zonele defavorizate, contribuie la creșterea mortalității infantile, capitol unde România deține primul loc din Uniunea Europeană.  Organizația Salvați Copiii a accelerat programul de combatere a mortalității infantile și duce la  Spitalul Orășenesc Târgu Bujor (Galați) aparatură medicală complexă, constând în: incubator neonatal, monitor funcții vitale pentru nou-născuți, pulsoximetre profesionale pentru nou-născuți și copii și pompă volumetrică cu bibliotecă de medicamente.
Citește mai mult

25 octombrie 2022: Potrivit datelor publicate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în anul 2021 au fost înregistrate 1.349 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor, 173 de băieți și 1.176 de fete, dintre care 502 în mediul urban și 847 în mediul rural. În 1.041 dintre cazuri s-a iniţiat urmărirea penală a agresorului, iar 865 cazuri au fost închise. În total, în anul 2021 s-au înregistrat 1.349 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare a copiilor, față de 1.045, înregistrate pe parcursul anului 2020.
Citește mai mult

22 octombrie 2022: România continuă să fie statul membru al Uniunii Europene cu cel mai mare nivel al riscului de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor, 41,5% dintre aceștia, adică 1,5 milioane de copii, mai mult decât adulții (34,5%), fiind afectați de lipsa de venituri ale familiei care să asigure supraviețuirea sau un trai decent, de izolarea socială și educațională, de lipsa de acces la nutriție în acord cu vârsta și nevoile biologice ale copilului și la servicii socio-educaționale și de sănătate de calitate. 

Pentru a preveni și corecta abandonul școlar, Organizația Salvați Copiii România lucrează direct în comunitățile vulnerabile și a dezvoltat un model integrat de stimulare a participării la educație și prevenire a fenomenului de părăsire timpurie a școlii, model ce va fi aplicat, în parteneriat cu Școala Gimnazială comuna Fărcașele, în cadrul proiectului POCU/987/6/26/154638 dedicat elevilor din învățământul primar și gimnazial din comuna Fărcașele, județul Olt.
Citește mai mult

18 octombrie 2022: Amenințarea cu violența fizică, umilirea, lovirea sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile din România: datele centralizate de Salvați Copiii, în urma unei anchete realizate în rândul copiilor, arată că 82% dintre elevi au asistat în calitate de martori la situații de bullying în școala în care învață, 73% în clasa în care învață, iar în grupul de prieteni 45%.
Citește mai mult

17 octombrie 2022: Lipsa aparaturii medicale de ultimă generație, numărul mare al sarcinilor neurmărite medical și distanțele mari până la primul spital dotat, în zonele defavorizate, contribuie la creșterea mortalității infantile, capitol unde România deține primul loc din Uniunea Europeană. Organizația Salvați Copiii accelerează programul de combatere a mortalității infantile și anunță o investiție majoră, de un milion de euro, în 45 de secții de neonatologie de gradul 1 și 2 din 28 de județe ale țării.  
Citește mai mult

17 octombrie 2022: Unul din zece nou-nӑscuţi din România provine din mame adolescente, potrivit datelor statistice oficiale; astfel, dintre cele 198.302 de nașteri înregistrate în România în 2020, 731 provin de la fete cu vârsta sub 15 ani, în vreme ce 17.366 de adolescente care au devenit mame au vârsta între 15-19 ani. Județul Brașov ocupă a treia poziție pe țară, în clasamentul mamelor adolescente: aici, 762 de adolescente au născut în anul 2020.
Citește mai mult

11 octombrie 2022: Salvați Copiii salută adoptarea proiectului de lege „Fără prădători de copii pe buletinele de vot” de către Parlamentul României, care a fost modificat și extins la toate categoriile de infractori, proiect generat de propunerea legislativă inițială a organizației prin care persoanele care au comis infracțiuni împotriva vieții copiilor, viol, pornografie infantilă, trafic de copii, rele tratamente ori altele nu mai pot candida pentru funcții publice.
Citește mai mult


Septembrie

30 septembrie 2022: România continuă să fie statul membru al Uniunii Europene cu cel mai mare nivel al riscului de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor, 41,5% dintre aceștia, adică 1,5 milioane de copii, mai mult decât adulții (34,5%), fiind afectați de lipsa de venituri ale familiei care să asigure supraviețuirea sau un trai decent, de izolarea socială și educațională, de lipsa de acces la nutriție în acord cu vârsta și nevoile biologice ale copilului și la servicii socio-educaționale și de sănătate de calitate.  
Citește mai mult

23 septembrie 2022: România s-a confruntat în prima jumătate a anului 2022 cu un record de cereri de azil; astfel, s-au depus 7.525 de cereri de azil, dintre care 4.359 de cereri au fost depuse de cetățeni ucraineni. Dintre toate cererile de azil depuse în prima jumătate a anului 2022, 1.997 au fost depuse de minori – 1.504 copii cu vârsta între 0-13 ani și 493 de copii cu vârsta între 14-17 ani.
Citește mai mult
22 septembrie 2022:  Părinții unui copil care nu a supraviețuit unei forme agresive de cancer au decis să doneze fondurile strânse pentru tratamentul acestuia pentru ca alți copii bolnavi să aibă cât mai repede după diagnostic șansa unui tratament adecvat. Astfel, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași, cu susținerea Organizației Salvați Copiii, va fi dotat cu un aparat pentru mixarea citostaticelor, în valoare de 120.000 de euro (fonduri provenite integral din donațiile făcute pentru salvarea lui Călin Mihai), primul de acest fel din România.
Citește mai mult

16 septembrie 2022: Doar 25% dintre tinerii de pe listele electorale au votat la alegerile parlamentare din 2020, cea mai scăzută prezență înregistrată la scrutinele din ultimii ani (date BEC). Astfel, dintre cele 4.662.066 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, potrivit listelor Biroului Electoral Central, doar 1.183.680 au votat la ultimele alegeri legislative. 
Citește mai mult

14 septembrie 2022: Organizația Salvați Copiii România condamnă eliminarea fără nicio justificare a bursei de merit pentru clasa a V-a și a bursei de ajutor social pentru elevii din mediul rural, care merg la liceu în altă localitate, decise de Ministerul Educației prin Ordinul de ministru nr. 5.379 din 7 septembrie 2022, în condițiile în care inechitatea sistemului de educație și abandonul școlar au devenit cronice.
Citește mai mult

09 septembrie 2022: Peste 100 de copii ucraineni, care se refugiază din calea războiului în România, au marcat, luni, deschiderea anului școlar, după ce au fost incluși în programul Școală după Școală, derulat de Organizația Salvați Copiii România în cadrul Școlii nr. 73 “Barbu Delavrancea” din București. Copiii, cu vârste de ciclu primar, au cântat imnul Ucrainei, în vreme ce colegi români au intonat imnul României, pentru a transmite astfel un mesaj de solidaritate.
Citește mai mult

August

30 august 2022: Aproape trei sferturi (73%) dintre copiii ucraineni care se află în România și-au continuat educația la distanță, urmând online programa din Ucraina, 7% dintre aceștia și-au întrerupt complet educația, în vreme ce 6% au frecventat școlile românești, unde s-au organizat clase speciale cu predare conform programei ucrainene și cu profesori din țara de origine, doar 1% fiind înscriși ca audienți în sistemul românesc de educație.
Citește mai mult

24 august 2022: Orice formă de acoperire a nevoilor școlii cu banii părinților ar trebui interzisă expres prin legea educației, consideră 39% dintre persoanele (cadre didactice, părinți, elevi) care au răspuns întrebărilor din cadrul consultării online derulate de Organizația Salvați Copiii România, în vreme ce tot 39% spun că decizia trebuie lăsată la latitudinea părinților.
Citeste mai mult 

​18 august 2022: Salvați Copiii, în parteneriat cu PEPCO România, derulează o campanie de conștientizare a importanței timpului de calitate părinte-copil
Citeste mai mult 

16 august 2022: Amenințarea cu violența fizică, umilirea, răspândirea de zvonuri cu caracter denigrator, excluderea din grup sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile din România: datele centralizate de Salvați Copiii România
Citeste mai mult 

​10 august 2022: Salvați Copiii România, cu sprijinul Poliției de Frontieră Române, derulează activități de informare pentru părinții care revin în România în perioada vacanței de vară
Citeste mai mult 

08 august 2022: Salvați Copiii a organizat un transport umanitar cu 1.200 de ghiozdane echipate cu rechizite pentru copiii ucraineni
Citeste mai mult 

3 august 2022: Salvați Copiii deschide cel de-al treilea centru de consiliere și informare pentru familiile refugiate din Ucraina
Citeste mai mult 

Iulie 

28 iulie 2022: Salvați Copiii a modernizat și dotat secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Gheorgheni, necesară tratării patologiei pediatrice în județul Harghita
Citeste mai mult 

​27 iulie 2022: Salvați Copiii România dotează Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg. Mureș cu un dispozitiv ECMO performant (cord-plămân artificial), care poate fi folosit post  intervenții chirurgicale cardio-vasculare pediatrice
Citeste mai mult 

​25 iulie 2022: Legea Educatiei Salvati Copiii cere reintroducerea a burselor de studiu, fara examen de admitere la licee
Citeste mai mult 

13 iulie 2022: Eva și Zlata, surorile gemene care au fugit din Odesa, cu mama lor. Salvați Copiii România deschide la Iași primul Centru de consiliere și informare pentru familiile refugiate din Ucraina
Citeste mai mult 

​12 iulie 2022: Unu din trei elevi români a rămas în urmă cu materia școlară, în ultimii doi ani, în vreme ce rata de participare la educație timpurie a scăzut. Salvați Copiii România extinde programul de educație remedială și deschide, pentru cel de-al 25-lea an, Grădinițele estivale
Citeste mai mult 

​05 iulie 2022: Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani beneficiază de aparatură medicală în valoare totală de aproape 900.000 lei, constând în 41 de echipamente performante: 2 aparate de ventilație, 6 monitoare, 8 blendere de aer, 1 hotă filtrantă cu flux de aer laminar, 6 lămpi de fototerapie, 15 injectomate, 1 Kit complet  de resuscitare neopuff, 2 aparate de ventilație CPAP - pentru a le asigura celor mici un tratament adecvat.
Citește mai mult

​04 iulie 2022: Mame minore: 719 adolescente din județul Iași au devenit mame în 2020. Caravana Salvați Copiii - Sănătate pentru fiecare comunitate ajunge la Iași
Citeste mai mult 


Iunie

29 iunie 2022: Viktoria, fetița din Ucraina care a inventat o poveste cu îngeri, pentru a face față traumei. Salvați Copiii România deschide în Galați primul Centru de consiliere și informare pentru familiile refugiate din Ucraina
Citeste mai mult 

27 iunie 2022: Educația nedreaptă: Sunt disparități mari între județe, elevii din rural au de trei ori mai puține medii de trecere la examenele naționale față de cei din urban și peste 10% dintre elevii de clasa a VIII-a nu s-au înscris la examene
Citeste mai mult 

15 iunie 2022: Două treimi dintre familiile cu copii din Ucraina aflate în România au nevoie de acces la servicii medicale. Copiii ucraineni resimt acut frica de război, chiar și de departe, și vor să se poată întoarce la casele lor
Citeste mai mult 


03 iunie 2022: Starea copilului în România: Unul din doi copii e supus unei forme de abuz, 41,5% dintre copii se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, cea mai mare rată din UE. 45% dintre fetele sub 15 ani care au devenite mame în statele UE provin din România
Citeste mai mult 

01 iunie 2022: Starea copilului în România: Unul din doi copii e supus unei forme de abuz, 41,5% dintre copii se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, cea mai mare rată din UE. 45% dintre fetele sub 15 ani care au devenite mame în statele UE provin din România
Citeste mai mult 

Mai

25 mai 2022: Peste 7.500 de sesizări privind copiii dispăruți, în decurs de un an, cei mai mulți copii au peste 14 ani
Citeste mai mult 

19 mai 2022: Salvați Copiii România finalizează încă un proiect de dotare cu echipamente medicale a șase unități medicale din cinci județe, în valoare totală de 300.000 euro
Citeste mai mult 

17 mai 2022: Copiii expuși la fake news dezvoltă anxietate: Aproape jumătate dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani verifică uneori, rar sau deloc informațiile găsite pe internet
Citeste mai mult 


09 mai 2022: Cu toate că România a dat sub 5% din numărul total de nașteri din Uniunea Europeană în 2020, 44,44% dintre fetele care au născut înainte de a împlini 15 ani sunt din România, care ocupă, astfel, primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, potrivit datelor definitive Eurostat. În cifre absolute, dintre cele 1.645 de fete cu vârsta între 10 și 15 ani, devenite mame în 2020 în statele membre, 731 sunt românce. În total, aproape 30% din mamele minore (sub 18 ani) din UE provin din țara noastră (8.276 din 29.505, la nivelul întregii Uniuni Europene).
Citeste mai mult 

07 mai 2022: Salvați Copiii România demarează campania pentru dotarea Secției de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului  Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, la Semimaratonul București
Citeste mai mult 


Aprilie

26 aprilie 2022: La doar câteva zile după ce a născut în subsolul maternității din Donețk, Natalia și-a luat fiica și a trecut granița în România. Poveștile mamelor din Ucraina, în lupta de a-și salva copiii
Citeste mai mult 

19 aprilie 2022: A fugit din Ucraina și a născut prematur la Botoșani. Numărul nașterilor premature a crescut în Ucraina, femeile însărcinate ajung în România într-o stare vulnerabilă
Citeste mai mult 

12 aprilie 2022: Salvați Copiii România trimite un transport umanitar în Republica Moldova, pentru mamele și copiii care s-au refugiat din Ucraina
Citeste mai mult 

5 aprilie 2022: Școala după pandemie (SONDAJ): Cei mai mulți elevi români fac meditații, au nevoie de ajutor suplimentar la școală și se simt extenuați. Doar 1 din 3 elevi din clasa a VIII-a se consideră pregătit pentru Evaluarea Națională
Citeste mai mult 

4 aprilie 2022: Povestea lui Iuri, copilul care și-a pierdut ambii părinți în război și a ajuns singur în România - Care este procedura pentru copiii neînsoțiți, care intră în România din Ucraina 
Citeste mai mult 

Martie

31 martie 2022: Abuzul asupra copilului: în primele nouă luni ale anului 2021 s-au înregistrat 11.903 cazuri de abuz, neglijare și exploatare a copiilor, din care 1.019 sunt cazuri de abuz sexual
Citeste mai mult »

24 martie 2022: Cei nouă copii care fug de război. Povești ale mamelor care ajung din Ucraina la Vama Isaccea, pentru a-și salva copiii
Citeste mai mult »


19 martie 2022: Un copil din Ucraina a fost nevoit să fugă pentru a doua oară dintr-o țară aflată în război. În total, 528 de copii din Ucraina au ajuns neînsoțiți în România
Citeste mai mult »

14 martie 2022: 100.000 de copii instituționalizați sunt în risc de a fi lăsați în urmă, în Ucraina bombardată - Salvați Copiii România atrage atenția asupra riscurilor la care sunt supuși copiii refugiați 
Citeste mai mult »

9 martie 2022: Organizația Salvați Copiii România, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială Bucureşti, a amenajat la Gara de Nord un spațiu prietenos pentru copiii care se refugiază din Ucraina
Citeste mai mult »

8 martie 2022: Salvați Copiii România atrage atenția asupra necesității serviciilor psihologice pentru copiii refugiați 
Citeste mai mult »

5 martie 2022: O mamă, un copil și o valiză: Mamele și copiii din Ucraina au nevoie de sprijin, la punctele de frontieră și în centrele de refugiați. Povestea Taniei
Citeste mai mult »

3 martie 2022: 8827 Salvez: Salvați Copiii România lansează Fondul de asistență umanitară pentru copiii refugiați din Ucraina
Citeste mai mult »


2 martie 2022: Frontiera mamelor și copiilor: Aproape 1.200 de copii refugiați și mamele lor au primit asistență umanitară la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina
și în Centrele de refugiați
Citeste mai mult »


Februarie

28 februarie 2022: Echipele Salvați Copiii România au acordat asistență umanitară pentru 350 de copii și familiile lor, în punctele de frontieră de la Sighet, Siret, Giurgiulești și Isaccea. Mulți au nevoie de sprijin psiho-emoțional
Citeste mai mult »

26 februarie 2022: Salvați Copiii România acordă asistență umanitară pentru copiii și familiile lor, care se refugiază din Ucraina în România
Citeste mai mult »


21 februarie 2022: Salvați Copiii România dotează cu un turn de artoscopie 4K, în valoare de 113.169 euro, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”
Citeste mai mult »


14 februarie 2022: Puțin peste 25% dintre românii care puteau să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit pentru cauze sociale au ales să o facă. Restul au lăsat banii la îndemâna statului.
Citeste mai mult »

8 februarie 2022: STUDIU: O treime dintre copii afirmă că au primit imagini sau video-uri cu conținut care înfățișează nuditate sau ipostaze sexuale pe Internet, în mod intenționat. A scăzut vârsta la care copiii accesează internetul.
Citeste mai mult »

2 februarie 2022: Mortalitatea maternă s-a dublat în ultimii doi ani, județul Satu Mare are o rată a mortalității copiilor de sub un an de 5 ori mai mare decât municipiul București - Salvați Copiii întărește programul de dotare și reabilitare a maternităților și secțiilor de pediatrie.
Citeste mai mult »


Ianuarie

24 ianuarie 2022: 76% dintre copii sunt certați la școală, 56% dintre părinți își pedepsesc copiii
- Salvați Copiii extinde programul ”Să fim prieteni – Fără bullying” în 15 grădinițe
Citeste mai mult »

18 ianuarie 2022: Dezbatere Salvați Copiii România: Ce înseamnă Valul 5 pentru copii și spitale, ce repercusiuni poate avea boala și cum protejăm școlile
Citeste mai mult »

10 ianuarie 2022: STUDIU: Cei mai mulți copii români (67%) sunt preocupați de calitatea aerului pe care îl respiră. România, percepută mai puțin responsabilă decât alte țări, în lupta contra schimbărilor climatice. 
Citeste mai mult »

 

 


<>Decembrie

Decembrie

29 decembrie 2021: Peste 16.000 de mame minore, aproape 400 in Bucuresti 
Citeste mai mult »

21 decembrie 2021: Crăciun fără părinți: Mai puțin de jumătate dintre părinții care muncesc în străinătate se întorc acasă, de Sărbători, unde îi așteaptă copiii lor. Doar 41% s-ar întoarce definitiv în țară (ANCHETĂ)
Citeste mai mult »

20 decembrie 2021: Salvați Copiii România duce la Cluj-Napoca aparatură medicală performantă pentru nou-născuții care au nevoie de suport respirator: 20% din impozitul pe profit, sursă vitală pentru spitale
Citeste mai mult »

16 decembrie 2021: Salvați Copiii România reabilitează integral Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ale Maternității Polizu, nerenovate de 40 de ani
Citeste mai mult »

14 decembrie 2021: SONDAJ Teste salivare
Citeste mai mult »

13 decembrie 2021: Salvați Copiii reiterează apelul său către membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaților de a proceda la adoptarea proiectului de lege care urmărește interzicerea exercitării dreptului de a fi ales al persoanelor condamnate definitiv pentru infracțiuni grave comise asupra copiilor
Citeste mai mult »

10 decembrie 2021: RECORD ABSOLUT DE SOLIDARITATE: Festivalul Brazilor de Crăciun a obținut peste 764.000 de euro, pentru restabilirea accesului la educație și servicii medicale pentru copiii vulnerabili
Citeste mai mult »

06 decembrie 2021: Abuzul asupra copilului: un copil din doi (46%) este lovit în familie, 18% dintre copii se culcă flămânzi, 5% dintre copii sunt supuși abuzurilor fizice în școli și crește incidența abuzului sexual în afara familiei
Citeste mai mult »

02 decembrie 2021: HARTA COPIILOR RĂMAȘI SINGURI ÎN ȚARĂ: Peste 75.800 de copii au cel puțin un părinte la muncă, în afara țării
Citeste mai mult »

Noiembrie

25 noiembrie 2021: DEZBATERE:  Discriminarea copiilor de etnie romă a fost accentuată de criza sanitară. Tot mai mulți copii din comunitățile vulnerabile abandonează școala pentru că nu își permit costurile educației ”gratuite”
Citeste mai mult »

24 noiembrie 2021: Cazul copilului electrocutat pe un vagon de tren: Salvați Copiii România a dotat singura Unitate Functională de Arşi de uz pediatric din regiunea Moldovei, pentru ca băiatul să poată fi tratat corespunzător
Citeste mai mult »

22 noiembrie 2021: Organizația Salvați Copiii România cere urgentarea testării antigen în școli: pot fi implicate cadrele medicale, părinții și voluntari din domeniile socio-medicale
Citeste mai mult »

16 noiembrie 2021: Festivalul Brazilor de Crăciun, la Muzeul Național de Artă al României: cele 20 de ediții au strâns peste 6 milioane de euro, pentru a scoate copiii vulnerabili din
segregare socio-educațională
Citeste mai mult »

10 noiembrie 2021: Pentru prima dată în ultimii cinci ani, riscul de sărăcie severă a crescut pentru copiii români, în vreme ce pentru adulți a scăzut Festivalul Brazilor de Crăciun își propune să restabilească accesul egal la educație și servicii medicale de calitate pentru copiii vulnerabili
Citeste mai mult »

09 noiembrie 2021: Cât de sigure sunt școlile? Ce înseamnă criteriul vaccinării cadrelor didactice în proporție de 60% și ce informații despre vaccinare primesc elevii la școală
Citeste mai mult »

Octombrie

28 octombrie 2021: RAPORT INTERNAȚIONAL: Tot mai mulți copii români au ajuns sub pragul de sărăcie în primul an de pandemie. Cei mai expuși sunt copiii cu dizabilități, copiii mamelor minore și cei de etnie romă
Citeste mai mult »

26 octombrie 2021: Un pensionar de 90 de ani din București, originar din Com. Ludoș, jud. Sibiu, își donează economiile pentru dotarea Maternității din Sibiu
Citeste mai mult »

20 octombrie 2021: DEZBATERE SALVAȚI COPIII: COVID-19 afectează femeia gravidă și nou-născutul: număr crescut de cezariene, riscuri de hipertensiune, preeclampsie
Citeste mai mult »

18 octombrie 2021: Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia, devenită linie COVID-19 pentru regiune, dotată urgent de Salvați Copiii cu sprijinul Libris
Citeste mai mult »

15 octombrie 2021: Creștere spectaculoasă a cererilor de azil politic în România: 57% dintre minori ajung aici fără familia lor
Citeste mai mult »

11 octombrie 2021: DEZBATERE SALVAȚI COPIII ROMÂNIA: Cum fac față spitalele de pediatrie cazurilor de COVID-19, care sunt riscurile pentru copii și de ce resurse au nevoie medicii
Citeste mai mult »

08 octombrie 2021: Urgent: Două unități medicale Covid 19, Maternitatea Bucur din București și  Spitalul „Sf. Maria” din Iași au nevoie de aparatură medicală vitală pentru tratarea cazurilor de Covid 19 la nou-născuți și copii
Citeste mai mult »


Septembrie

30 septembrie 2021: În 2020, 275.000 de copii români cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani nu erau înscriși în nicio formă de învățământ (primar, gimnazial, liceal sau profesional), nivel similar cu cel din anii trecuți, în vreme ce 45.000 de copii din ciclurile primar, gimnazial și   liceal abandonează anual școala.
Citeste mai mult »

30 septembrie 2021: Serviciile educaționale dezvoltate de Salvați Copiii în comunități vulnerabile reduc semnificativ riscul abandonului școlar și al excluziunii educaționale
Citeste mai mult »

29 septembrie 2021: Proiect comun România – Republica Moldova pentru sprijinirea mamelor adolescente din comunități defavorizate: 2 din 5 gravide adolescente din zonele rurale defavorizate din România nu au efectuat analizele recomandate în sarcină, din cauza lipsei accesului la servicii medicale și a resurselor financiare
Citeste mai mult »

23 septembrie 2021: În perioada de pandemie, România a primit cel mai  mare număr de solicitanți de azil din istorie. Cei mai mulți copii care ajung din țări ca Afganistan, Siria și Irak sunt singuri, lipsiți de familie
Citeste mai mult »

9 septembrie 2021: Cum restabilești echilibrul emoțional al copiilor în perioada pandemiei:
tema celei de-a treia ediții a Taberei Sănătății
Citeste mai mult »

3 septembrie 2021: Copiii din comunitățile urbane defavorizate, cei mai dezavantajați de educația online (Rezultatele anchetei în rândul beneficiarilor programului remedial estival Salvați Copiii)
Citeste mai mult »

2 septembrie 2021: Semi-maraton București: Medicii aleargă, pentru ca toți copiii care au nevoie de tratament medical imediat să treacă cu bine linia de sosire
Citeste mai mult »August

31 august 2021: Județul Suceava, campion la copiii rămași în grija rudelor: 7.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate. Pandemia i-a făcut pe părinți să vină mai rar acasă
Citeste mai mult »

24 august 2021: Cele două ambulanțe cumpărate în timp record de români, prin campania Organizației Salvați Copiii, ajung la Spitalul „Grigore Alexandrescu”
Citeste mai mult »

19 august 2021: Abuzul asupra copilului trebuie pedepsit, nu recompensat: Salvați Copiii cere adoptarea urgentă a modificărilor legislației electorale, pentru a nu permite persoanelor condamnate sau aflate în procedură judiciară pentru infracțiuni grave comise asupra copiilor să ajungă în funcții publice
Citeste mai mult »

5 august 2021: Peste 75.000 de copii au părinții plecați să muncească în străinătate.
Salvați Copiii anunță derularea de activități de informare destinate părinților care revin în România în perioada vacanţei de vară (Studiu)
Citeste mai mult »

Iulie

​30 iulie 2021: Copiii cu copii, vulnerabilizați o dată în plus în pandemie. Intervenția Salvați Copiii în comunitățile din județul Mureș (Studiu)
Citeste mai mult »

​14 iulie 2021: Salvați Copiii donează Maternității din Deva aparatură medicală complexă: sistem de resuscitare și incubator, pentru compartimentul de terapie intensivă neonatală (Studiu)
Citeste mai mult »

​06 iulie 2021: Aproape jumătate dintre profesori spun că e nevoie de educație remedială post-pandemie și pe perioada verii. Calitatea vieții a scăzut pentru copii, în pandemie (Studiu)
Citeste mai mult »

05 iulie 2021: România dă un sfert dintre mamele minore din Uniunea Europeană: Caravana medicală ajunge în orașul Babadag
Citeste mai mult »

01 iulie 2021: Singura secție de nașteri de la Maternitatea Polizu are nevoie de reparații: nu a mai fost renovată de 20 de ani
Citeste mai mult »Iunie

17 iunie 2021: Salvați Copiii România dotează Secțiile de neonatologie, pediatrie și ginecologie ale Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor
Citeste mai mult »

15 iunie 2021: Investiție majoră în aparatură medicală pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital de pediatrie din țară: sunt dotate Clinica de Ortopedie pediatrică și secția de ORL
Citeste mai mult »

01 iunie 2021: Starea copilului în România: Unul din doi copii e supus unei forme de abuz și unul din trei copii se află în risc de sărăcie și excluziune socială
Citeste mai mult »


Mai

31 mai 2021: Peste 90% dintre copiii care au avut nevoie de terapie psihologică în ultimul an au dezvoltat tulburări emoționale legate de contextul pandemic. Unul din doi adolescenți a fost diagnosticat cu anxietate (Studiu)
Citeste mai mult »

25 mai 2021: Aproape 6.000 de sesizări privind dispariții de copii au fost făcute în ultimul an în România. A crescut numărul sesizărilor la nivel european
Citeste mai mult »

18 mai 2021: Organizația Salvați Copiii România, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a organizat, marți, o dezbatere complexă, privind protecția socială a copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate, un fenomen social al României postdecembriste.
Citeste mai mult »

17 mai 2021: Salvați Copiii România dotează secția de Terapie Intensivă neonatală a maternității Spitalului Universitar de Urgență București: un sistem de hipotermie controlată reduce considerabil riscurile neurologice
Citeste mai mult »

12 mai 2021: Salvați Copiii România cere Președinției, Guvernului și Parlamentului modificări legislative, care să asigure o mai bună protecție a copilului în fața agresiunilor sexuale
Citeste mai mult »

11 mai 2021: Cu sprijinul unui donator din Botoșani, care a vrut să rămână anonim și care a economisit bani pentru acest gest de solidaritate, Organizația Salvați Copiii România va pune la dispoziția medicilor din maternitatea Spitalului Județean de Urgență Mavromati din județul Botoșani un incubator performant, în valoare de 10.000 de euro.
Citeste mai mult »Aprilie

28 aprilie 2021: Salvați Copiii solicită extinderea programelor remediale pe timpul verii și, pentru a preveni răspândirea COVID-19, introducerea testelor rapide cu salivă și non-invazive în școli
Citeste mai mult »

23 aprilie 2021: Salvați Copiii România își intensifică programul de recuperare socio-educațională de la Petrila, una dintre cele mai defavorizate zone ale țării
Citeste mai mult »

20 aprilie 2021: 825 de copii au murit în primele 9 luni din 2020, înainte de a împlini un an. Anual, peste 1.200 de familii trăiesc această dramă. Sandu Gruia dă voce nou-născuților, în campania Prima Aniversare
Citeste mai mult »

16 aprilie 2021: Gândirea critică în era digitală. Stop știrilor false! 49% dintre copii verifică uneori, rar sau deloc informațiile găsite pe internet
Citeste mai mult »

15 aprilie 2021: Au început lucrările de reparații la sistemul de energie permanent al Spitalului „Grigore Alexandrescu”. Finanțarea, identificată în timp record
Citeste mai mult »

07 aprilie 2021: Un român din trei a sprijinit cauzele sociale în anul de criză, prin redirecționarea unei cote parte din impozitul pe venit
Citeste mai mult »

06 aprilie 2021: Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informaţiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%), publicarea și distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei
Citeste mai mult »

01 aprilie 2021: Cât i-a costat pe părinți școala online: Părinții au dat mai mulți bani pe servicii de tip Școală după școală, echipamente IT și alimentație. Nu a dispărut fondul școlii
Citeste mai mult »


Martie

30 martie 2021: Secția de Terapie Intensivă a maternității din Tulcea, județ cu o rată alarmantă a mortalității infantile, va fi dotată cu aparatură medicală complexă. Intervenții și în comunități
Citeste mai mult »

29 martie 2021: #Spitalpentruviață:  Spitalul „Grigore Alexandrescu” mai are nevoie de un sistem de energie permanent, vital pentru sălile de operații și de ATI și de un aparat de radiologie mobil
Citeste mai mult »

23 martie 2021: Record de solidaritate: În doar o săptămână, românii (persoane fizice și companii) au donat pentru achiziționarea a două ambulanțe pentru Spitalul Grigore Alexandrescu
Citeste mai mult »

23 martie 2021: Peste jumătate de milion de copii vulnerabili au plătit dur prețul pandemiei
Salvați Copiii România continuă dotarea școlilor cu tablete și rechizite pentru asigurarea accesului egal la educație pentru toți copiii
Citeste mai mult »

22 martie 2021: Într-o săptămână, 4.578  de oameni au donat 36.174 de euro, pentru a cumpăra o ambulanță dotată special pentru pediatrie. Costul unei ambulanțe care să transporte în condiții medicale adecvate copiii este în jur de 77.300 de Euro.
Citeste mai mult »

18 martie 2021: Programul Școală după Școală devine imperativ în contextul pandemiei de COVID-19: peste jumătate  dintre profesorii consultați de Salvați Copiii apreciază că orele remediale oferite prin programul national pilot nu sunt suficiente
Citeste mai mult »

15 martie 2021: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a rămas doar cu o ambulanță veche - Apel pentru strângere de fonduri
Citeste mai mult »

11 martie 2021: Secția de neonatologie a Spitalului Drobeta-Turnu Severin primește un incubator performant și un monitor de funcții vitale
Citeste mai mult »

03 martie 2021: Salvați Copiii România, Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova și MSD România demarează cea mai amplă intervenție transfrontalieră pentru sănătatea mamelor adolescente și prevenirea maternității timpurii
Citeste mai mult »

02 martie 2021: Cazurile de violență asupra copiilor riscă să escaladeze. Peste jumătate dintre cazurile de abuz sexual asupra copilului rămân nesoluționate
Citeste mai mult »


Februarie

25 februarie 2021: OMV Petrom susține cu 300.000 de euro programul „Vreau la școală”, inițiat de Organizația Salvați Copiii
Citeste mai mult »

23 februarie 2021: HARTA natalității în rândul mamelor adolescente: Din 749 de mame cu vârsta sub 15 ani, 29 sunt deja la a doua naștere. Peste 18.000 de mame au sub 19 ani
Citeste mai mult »


18 februarie 2021: Maternitatea Bucur, singura desemnată maternitate suport exclusiv COVID-19 în București, va fi dotată cu un ecograf cu trei sonde, în valoare de 30.000 de Euro, necesar pentru evaluarea ecografică pulmonară a copiilor născuți de mame cu simptomatologie COVID sau chiar testate pozitiv la naștere.
Citeste mai mult »


9 februarie 2021: Organizația Salvați Copiii atenționează cu privire la riscurile la care sunt expuși copiii pe internet, în contextul intensificării activităților din mediul online. Îngrijorarea legată de fenomenul proliferării în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut ilegal sau dăunător a luat amploare în ultimii ani și s-a accentuat, la rândul său, pe parcursul pandemiei Covid-19.
Citeste mai mult »


4 februarie 2021: Organizaţia Salvaţi Copiii România extinde programul de combatere a mortalităţii infantile în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Prima dotare de amploare din județul Mureș are loc la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Tg. Mureș.
Citeste mai mult »

 Ianuarie

12 ianuarie 2021: Temerile că vom avea o generație pierdută în cele mai sărace țări din lume pot fi înlăturate prin investiții de 50 miliarde de dolari, o garanție că 136 milioane de copii se vor putea întoarce la școală.
Citeste mai mult »

11 ianuarie 2021: Cei mai mulți dintre părinți (78,4%) și profesori  (73,1%) consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile școlii, unde e nevoie de o regândire a programei școlare (80,9%) și de măsuri de educație remedială (43,7%).
Citeste mai mult »


 

2020

Decembrie

23 decembrie 2020: Smiley, Loredana, Horia Brenciu, Inna, Marius Moga, Randi, BROMania, Andreea Balan, Jazzy Jo, Alexia Eram au primit cu Zoomlindul  Pentru că anul acesta cei mici nu se pot bucura de mersul cu colindul, Salvați Copiii duce în siguranță vocea copiilor la Zoomlindat cu un roboţel! 
Citeste mai mult »


23 decembrie 2020: Dacă în București, unde sunt concentrate 7 maternități de gradul III dintr-un total de 22, rata mortalității infantile (2,8 la mia de copii născuți vii) se menține sub media pe țară, județele Tulcea și Mehedinți trec prin adevărate drame, cu o rată a mortalității de cinci, respectiv patru ori mai mare. Investiția în aparatură medicală este mai urgentă ca oricând.
Citeste mai mult »


21 decembrie 2020: Un incubator de transport, un ventilator de transport și altă aparatură medicală vitală ajung la Maternitatea Spitalului Universitar de Urgență București, pentru ca nou-născuții cu patologii grave să poată fi primiți și salvați
Citeste mai mult »


16 decembrie 2020:  Salvați Copiii România lansează campania manifest „Ajută-ne să nu-i lăsăm să devină #CopiiPierduti”, al cărei element central îl reprezintă expoziția de fotografie și invită publicul larg şi liderii opiniei publice, începând de astăzi, 16 decembrie ora 11.00, până pe 10 ianuarie 2021, la Muzeul Național de Artă, pentru a descoperi poveştile copiilor vulnerabili şi pentru a ne uni forţele în încercarea de a le face experiențele cunoscute și a nu-i lăsa să devină #CopiiPierduti.
Citeste mai mult »


15 decembrie 2020:  În România există zeci de secţii de neonatologie în care copiii născuţi prematur au șanse minime de supraviețuire, din cauza insuficientei finanțări, a numărului mic de incubatoare și a altor echipamente medicale moderne vitale.
Citeste mai mult »


11 decembrie 2020:  Când solidaritatea învinge criza: Festivalul Brazilor de Crăciun a obținut peste 470.000 de euro, pentru educația a peste 10.000 de copii vulnerabili. Bradul Salvați Copiii a fost ofertat contra sumei de 100.000 de euro
Citeste mai mult »


Noiembrie

30 noiembrie 2020:  Organizația Salvați Copiii lansează platforma www.voteazapentrucopii.ro, o analiză a programelor politice cu referire la copii pentru alegerile din 6 decembrie 2020. Votează pentru copii! Ei au nevoie mai mult ca oricând de votul tău!
Citeste mai mult »

25 noiembrie 2020: Un incubator de transport și un ecograf cu trei sonde, în valoare totală de 47.097 de Euro, au ajuns prin Organizația Salvați Copiii România, la Spitalul Județean de Urgență Oradea, pentru ca medicii să poată interveni cât mai prompt pentru salvarea și îngrijirea nou-născuților prematuri sau cu patologii complexe.
Citeste mai mult »

24 noiembrie 2020: Organizația Salvați Copiii România va întări programul de sprijin pentru copiii rămași singuri acasă, în urma migrației economice a părinților, care are consecințe agravate, deopotrivă psiho-emoționale și sociale, pe fondul crizei pandemice pe care o traversăm. În total, 79.500 de copii au rămas în grija rudelor sau a unui părinte, în țară, arată statisticile oficiale1, care includ doar copiii aflaţi în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială.
Citeste mai mult »

23 noiembrie 2020: În demersul comun de asigurare a accesului egal la educație de calitate dintre Organizația Salvați Copiii și Școala Gimnazială nr. 162 din București, școala va fi dotată cu un monitor inteligent pentru cabinetul de fizică-chimie, iar 145 de copii vulnerabili, elevi ai școlii, vor primi ghiozdane și rechizite.
Citeste mai mult »

19 noiembrie 2020: La 30 de la ratificarea Convenției ONU cu privire la drepturile copilului de către România (27 septembrie 1990), constatăm că pandemia de Covid-19 a intensificat problemele sociale și economice a sute de mii de familii, afectând profund și pe termen lung modul în care copiilor le sunt respectate drepturile lor, în special în planul educației, sănătății și condițiilor generale de viață.
Citeste mai mult »

17 noiembrie 2020: Pentru cei peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) care nu mergeau la școală la începutul anului, situația a devenit și mai dramatică odată cu închiderea școlilor, pe fondul crizei pandemice. Organizația Salvați Copiii România consolidează mecanismul de urgență pentru educație, pentru ca acești copii să fie recuperați și integrați educațional, cu fondurile obținute la Festivalul Brazilor de Crăciun, o ediție mai necesară ca oricând.
Citeste mai mult »

 

12 noiembrie 2020: Salvați Copiii, alături de medici, trage un semnal de alarmă cu privire la subfinanțarea secțiilor de terapie intensivă neonatală din RomâniaAnchor
Citeste mai mult »

11 noiembrie 2020: În perioada pandemiei au crescut pericolele pe internet pentru copii: 42% declară că s-au confruntat cu o situație dificilă. Salvați Copiii România vine în sprijinul copiilor și părinților cu platforma farafrica.ro, un serviciu on-line de informare și consiliere.
Citeste mai mult »

10 noiembrie 2020: Spitalul Grigore Alexandrescu din București primește aparatură medicală performantă pentru programul de tratament al surdității la nou-născut și pentru Secția ATI
Citeste mai mult »

06 noiembrie 2020: Copiii rămași singuri acasă, în contextul crizei pandemice și sociale: Peste 79.500 de copii au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Mai mult de 7.100 dintre aceștia sunt din Regiunea de dezvoltare Centru
Citeste mai mult »

03 noiembrie 2020: Cum a afectat pandemia de COVID-19 maternitățile: e nevoie de mai multe incubatoare, de personal și de medici. Harta mortalității infantile arată discrepanțe mari între județe
Citeste mai mult »


Octombrie

29 octombrie 2020: Campania Cu Adevărat Înfricoșător pune cele mai înspăimântătoare cifre pe tradiționalii dovleci de Halloween și merge cu trick-or-treat pentru a face realitatea educației din România mai puțin înfricoșătoare
Citeste mai mult »

27 octombrie 2020: Salvați Copiii dotează cu tablete și materiale educaționale Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Unirea, județul Călărași
Citeste mai mult »

19 octombrie 2020: Anchetă: peste un sfert dintre copii nu au acces la educația online, 43% dintre profesori spun că nu au resursele materiale necesare pentru învățământul online
Citeste mai mult »

13 octombrie 2020: Ce probleme întâmpină profesorii în școala online: Asigurarea accesului egal la educație, lipsa competențelor digitale și siguranța online. Salvați Copiii România pune la dispoziția cadrelor didactice un curs gratuit de formare
Citeste mai mult »

12 octombrie 2020: Școala din Viișoara primește azi tablete și dispozitive de care copiii au nevoie pentru a avea acces la educație - Alte 39 de școli accesează mecanismul de sprijin deschis de Salvați Copiii România: e nevoie de tablete, internet și dezinfectanțiați
Citeste mai mult »

7 octombrie 2020: Salvați Copiii România dotează Școala din Vadu cu tablete şi acces la internet. Alte 40 de școli accesează mecanismul de sprijin: e nevoie de tablete, internet și dezinfectați
Citeste mai mult »

1 octombrie 2020: Închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19 a întrerupt educația pentru 1,6 miliarde de copii și a expus fetele unor riscuri crescute: exploatarea, căsătoriile timpurii și sarcinile adolescentine. 
Citeste mai mult »

Septembrie

18 septembrie 2020: S.O.S. Educație reală pentru toți copiii: Școala din comuna Viișoara, Botoșani, are nevoie urgentă de conexiune la internet și tablete pentru copii. Niciun copil nu are acces la școala online
Citeste mai mult »

10 septembrie 2020: Salvați Copiii alocă de urgență fonduri pentru copiii în risc de excluziune școlară, pentru că nu au laptop sau tabletă, iar școala începe pentru ei în scenariul roșu sau galben
Citeste mai mult »

9 septembrie 2020: Salvați Copiii România accelerează dotarea copiilor vulnerabili cu tablete și acces la internet: Situațiile de marginalizare educațională nu trebuie să se repete
Citeste mai mult »

3 septembrie 2020: Anchetă Salvați Copiii: aproape 80% dintre școlile analizate vor revenirea la ore în format clasic, dar nu au cabinete medicale suficiente
Citeste mai mult »

1 septembrie 2020: Peste 14.000 de produse alimentare vor ajunge în comunitățile vulnerabile prin Salvați Copiii România, cu sprijinul Carrefour.
Citeste mai mult »


August

25 august 2020: Salvați Copiii România solicită Guvernului României respectarea distanței minime de 1,5 m între elevi sau învățarea prin rotație, asistenți sociali și asigurarea accesului real la educație pentru copiii vulnerabili
Citeste mai mult »

21 august 2020: Spitalul Județean de Urgență Slobozia și Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sfântul Apostol Andrei" din Constanța vor primi aparatură medicală esențială unor intervenții performante. Filiala Salvați Copiii Constanța, cu sprijinul EDP Renewables, a alocat fonduri de 12.000 de Euro pentru dotarea de urgență.
Citeste mai mult »

19 august 2020: Caravanele Salvați Copiii asigură consiliere primăriilor și unităților de învățământ din 150 de comune și orașe mici pentru ca celor 30.000 de copii ai acestor comunități să le fie asigurat accesul la educație sigură și de calitate
Citeste mai mult »

17 august 2020: Autoritățile locale și reprezentanții elevilor trebuie să aibă un rol real în procesul decizional privind noul an școlar - Recomandări pe marginea proiectului de Ordonanță de urgență privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ
Citeste mai mult »

13 august 2020: Campanie pentru combaterea mortalității infantile: 100.000 de mame din 74 de maternități vor primi kit-uri de îngrijire pentru nou-născuți și vor beneficia de educație medicală
Citeste mai mult »

11 august 2020:  Salvați Copiii a readus la şcoală, în condiții de siguranță sanitară, 4.000 de copii care nu au avut acces la cursurile online
Citeste mai mult »

8 august 2020:  Apel pentru Beirut: Copiii suferă deja traume psihologice care necesită interveție rapidă. Echipele Save the Children sunt pe teren
Citeste mai mult »

7 august 2020: Organizația Salvați Copiii deschide două noi programe de prevenire a separării copiilor vulnerabili de familiile lor, în județele Hunedoara și Caraș-Severin.
Citeste mai mult »

6 august 2020: Expunerea excesivă, fake news-urile și hărțuirea online: principalele riscuri întâmpinate de copii în pandemie
Citeste mai mult »

6 august 2020: Toți copiii trebuie să revină la școală, în condiții egale de siguranță sanitară și acces real la educație de calitate
Citeste mai mult »

5 august 2020: Salvați Copiii salută anunțul ca autoritățile locale să decidă cum va începe școala: Toți copiii trebuie să meargă la școală, în 14 septembrie
Citeste mai mult »

5 august 2020: Save the Children avertizează că intervenția umanitară în Beirut trebuie să fie promptă și solidară, astfel încât copiii să fie puși la adăpost și să primească îngrijire medicală și suport psihologic.
Citeste mai mult »

3 august 2020: Aproape jumătate dintre elevii români (47%) au avut acces limitat la educație, în timpul măsurilor de izolare impuse de pandemie, neavând la dispoziție o tabletă sau un computer. Salvați Copiii România dă voce dorinței copiilor din România și lansează campania Vreau la școală!
Citeste mai mult »

 

Iulie

31 iulie 2020: Aproape 90.000 de copii au măcar un părinte la muncă în străinătate, iar 3.500 sunt lăsați în sistemul de protecție specială. Salvați Copiii anunță deschiderea a două noi programe locale pentru a preveni instituționalizarea copiilor
Citeste mai mult »

21 iulie 2020: Copiii din România vor la școală: ce impact au avut asupra lor măsurile de carantină și educația online - 47% dintre copii au folosit doar telefonul mobil pentru participarea la cursurile online, mult peste media altor state UE -
Citeste mai mult »

16 iulie 2020: Peste 100 de copii din intreaga tara au participat la cea de 20-a editie a Forumului National al Copiilor, a carui tema majora a fost restabilirea dreptului la educatie pentru toti copiii, prin asigurarea conditiilor necesare pentru participare la scoala online, scenariul pentru inceperea noului an scolar pe care ministrul Educatiei il considera cel mai probabil. 
Citește mai mult »


13 iulie 2020: Salvati Copiii deschide, in judetele Brasov si Mures, patru noi programe de prevenire a separarii copiilor vulnerabili de familiile lor, astfel incat acestia sa fie protejati si feriti de riscurile sociale, psiho-emotionale si cognitive ale institutionalizarii. Datele oficiale arata ca peste 50.000 dintre copii erau, la finalul anului 2019, in sistemul de protectie speciala.
Citește mai mult »

09 iulie 2020: Salvați Copiii România a alocat fonduri de peste 100.000 de euro, pentru extinderea, modernizarea și dotarea cu materiale și instrumente sanitare indispensabile unei intervenții medicale eficiente, Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) – secția pediatrie, al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București (INSMC).
Citește mai mult »​​​

07 iulie 2020: România are aproape un sfert din mamele minore din Uniunea Europeană. Sub 2% din acestea beneficiază de servicii publice de asistență socială (Cercetare Salvați Copiii)
Citește mai mult »​​​

01 iulie 2020: Salvați Copiii intensifică programul de recuperare educațională a copiilor vulnerabili, al căror drept la educație a fost suspendat în perioada carantinei sociale, când nu au avut acces egal și nediscriminatoriu la școala online. 
Citește mai mult »​​​


Iunie

22 iunie 2020: Cât de mult se implică românii în cauze sociale: doar o treime dintre contribuabilii români a ales să redirecționeze o cotă din impozitul pe venit către cauze sociale. Suma totală a scăzut, față de anul anterior
Citește mai mult »​​​

17 iunie 2020: ​Salvați Copiii intensifică dotarea spitalelor: aparatură medicală performantă ajunge la Petroșani și Făgăraș
Citește mai mult »​​​

11 iunie 2020: ​Salvați Copiii cere autorităților restabilirea dreptului la educație pentru copiii vulnerabili, prin organizarea de cursuri școlare cu grupe mici, în perioada verii
Citește mai mult »​​​

10 iunie 2020: ​Salvați Copiii răspunde apelului Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Cuza Vodă" Iași: un ecograf performant a fost donat unității medicale
Citește mai mult »​​​

09 iunie 2020: ​Copiii vulnerabili din trei comunități din Constanța și Ialomița au primit laptop-uri, pentru a putea avea acces la școala online
Citește mai mult »​​​

02 iunie 2020: ​Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unitate pediatrică de elită, primesc aparatură medicală necesară unor intervenții optime, inclusiv în ceea ce privește intubarea pacienților, prin intermediul Fondului de Urgență pentru Spitale deschis de Salvați Copiii.
Citește mai mult »​​​
​​

Mai

27 mai 2020: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca primește aparatură și echipamente de protecție, prin Fondul de urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii
Citește mai mult »​​​​​

26 mai 2020: Organizația Salvați Copiii România împreună cu Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Cuza Vodă" Iași, a cărui secție de Terapie Intensivă Neonatală tratează nou-născuți cu patologii grave din întreaga regiune a Moldovei, fac un apel de strângere de fonduri pentru un ecograf performant în valoare de 42.500 de Euro, după ce singurele două aparate de acest fel ale secției au depășit perioada de viață și nu mai garantează acuratețe în stabilirea diagnosticului.
Citește mai mult »​​​​​

25 mai 2020: Peste 6.000 de sesizări privind dispariții de copii au fost făcute în ultimul an
Salvați Copiii avertizează asupra vulnerabilizării sporite a copiilor în perioada de izolare socială
Citește mai mult »​​​

22 mai 2020: Salvați Copiii pune la dispoziția spitalelor fondurile colectate prin mecanismul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit
Citește mai mult »​​​

21 mai 2020: Family Tel 0800.070.009: Mame singure cu dificultăți economice, părinți care au fost nevoiți să întrerupă terapia copiilor cu tulburări din spectrul autist, bunici care au în îngrijire copii cu părinți plecați la muncă în străinătate
Citește mai mult »​​​

20 mai 2020: Spitalul Județean din Focșani, unul dintre cele mai expuse pandemiei de Covid-19, primește echipamente și aparatură medicală de la Salvați Copiii
Citește mai mult »​​​

14 mai 2020: Asociația Environ se implică în lupta împotriva pandemiei generate de COVID-19 și lansează alături de Organizatia Salvați Copiii, campania ,,Reciclează pentru cei care salvează!”.
Citește mai mult »​​​

12 mai 2020: Copiii vulnerabili au avut acces limitat la hrană, educație și medicamente în timpul stării de urgență (Studiu Salvați Copiii)
Citește mai mult »​​​

8 mai 2020: Nouă unități medicale din București primesc echipamente de protecție și 60 de termometre no touch, prin Fondul de urgență al Salvați Copiii
Citește mai mult »​​​

7 mai 2020: Salvați Copiii solicită autorităților decidente restabilirea dreptului la educație pentru toți copiii: E nevoie de intervenție rapidă pentru copiii excluși din educația online
Citește mai mult »​​​

1 mai 2020: Organizația Salvați Copiii atrage atenția cu privire la impactul știrilor false asupra copiilor: aproape jumătate dintre ei sunt expuși anxietății și panicii
Citește mai mult »​​​

Aprilie

30 aprilie 2020: Copiii vulnerabili socio-economic sunt în risc crescut de excluziune socială în timpul crizei: soluții pentru accesul la servicii sociale de bază
Citește mai mult »​​​

​28 aprilie 2020: Salvați Copiii a mobilizat fonduri pentru echiparea urgentă a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș
Citește mai mult »​​​

22 aprilie 2020: Salvați Copiii a echipat de urgență 17 unități medicale și de îngrijire pacienți  și a asigurat protecție pentru 2.700 de cadre medicale. Dotarea spitalelor e accelerată
Citește mai mult »​​​

​16 aprilie 2020: Copiii aflați în risc de excluziune socială sunt cei mai vulnerabili în pandemie: 1.100 de copii din opt județe vor primi tichete sociale
Citește mai mult »​​​

​15 aprilie 2020: Salvați Copiii și Digi România lansează 0800.070.009 - linie telefonică gratuită pentru părinții ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale în perioada de izolare socială
Citește mai mult »​​​

14 aprilie 2020: Salvați Copiii a echipat cu ventilator, aparat de dezinfectare și echipamente de protecție spitale din Arad și Brașov
Citește mai mult »​​​

11 aprilie 2020: Nouă ventilatoare de suport respirator de la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” au fost reparate de urgență
Citește mai mult »​​​

9 aprilie 2020: Nou-născuții în pericol: Medicii neonatologi solicită Guvernului luarea de măsuri imediate de prevenire a contaminării cu SARS-Cov2 a personalului medical din maternități
Citește mai mult »​​​

9 aprilie 2020: Medicii de la spitale din Sebeș și Zalău primesc echipamente de protecție și aparatură medicală de la Salvați Copiii, cu sprijinul Oriflame
Citește mai mult »​​​

​8 aprilie 2020:  Salvați Copiii dă startul campaniei #SALVEZCUPOVESTI pentru ca toți copiii afectați de sărăcie să poată supraviețui pandemiei
Citește mai mult »​​​

7 aprilie 2020:  Apel pentru Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg. Mureș: medicii au nevoie urgentă de echipamente și materiale de protecție
Citește mai mult »​​​

1 aprilie 2020:  Spitalul Județean din Suceava primește aparatură și echipamente medicale vitale medicilor și pacienților​ 
Citește mai mult »​​​


Martie

30 martie 2020: Fond de urgență pentru medici: Spitalul Grigore Alexandrescu a primit ventilatorul de suport respirator de care avea nevoie
Citește mai mult »​​​

26 martie 2020: Spitalul Universitar de Urgență București și alte patru spitale primesc echipamente și aparatură medicală vitale de la Salvați Copiii
Citește mai mult »​​​

23 martie 2020: Salvați Copiii începe echiparea urgentă a Maternității Bucur, devenită unitate medicală specială pentru cazurile de Covid-19
Citește mai mult »​​​

17 martie 2020: Salvați Copiii alocă 100.000 de euro pentru dotarea Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu București - secția pediatrie, care acordă asistență medicală permanentă
Citește mai mult »​​​

16 martie 2020: Salvați Copiii ia măsuri urgente de sprijinire a categoriilor sociale vulnerabile și deschide un fond de urgență pentru spitale
Citește mai mult »​​​

 

Febuarie

26 februarie 2020: Salvați Copiii duce aparatură medicală necesară supraviețuirii prematurilor la Zalău, unde rata mortalității infantile este aproape de două ori mai mare decât media pe țară
Citește mai mult »​​​

24 februarie 2020: Salvați Copiii duce aparatură medicală performantă necesară tratării patologiei pediatrice în Spitalul Municipal Gheorgheni.
Citește mai mult »​​​

11 februarie 2020: Salvați Copiii atrage atenția asupra proliferării conținutului pornografic infantil găzduit în România.
Citește mai mult »​​​

04 februarie 2020: Harta mortalității infantile: discrepanțe cronice între județe și drama nou-născuților care mor în rural.
Citește mai mult »​​​

 

Ianuarie

29 ianuarie 2020: Salvați Copiii investește un milion de euro în maternități, în 2020. Redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, sursă de viață pentru nou-născuții prematur
Citește mai mult »​​​


 

2019

Decembrie

23 decembrie 2019: Salvați Copiii accelerează programul de combatere a mortalității infantile în București și Ilfov.
Citește mai mult »​​​

19 decembrie 2019: Declarație privind alocările bugetare pentru educație și cercetare.  Alocarea bugetară trebuie să garanteze accesul la educație al celor mai vulnerabili copii.
Citește mai mult »​​​

17 decembrie 2019: Maternitățile au nevoie urgentă de fonduri pentru a salva viețile celor mai vulnerabili nou-născuți.
Citește mai mult »​​​

13 decembrie 2019: Record de generozitate la Festivalul Brazilor de Crăciun: cel mai licitat brad a obținut 180.000 euro. Fonduri totale de peste 700.000 de euro, pentru accesul la educație al copiilor vulnerabili.
Citește mai mult »​​​

06 decembrie 2019: Salvați Copiii lansează un apel pentru dreptul la educație al copiilor din cel mai defavorizat sfert social.
Citește mai mult »​​​

04 decembrie 2019: Salvați Copiii trage un semnal de alarmă: Rata mortalității infantile e de cinci ori mai mare în Tulcea decât în București.
Citește mai mult »​​​

 

Noiembrie

26 noiembrie 2019: Ediția din 2019 a Festivalul Brazilor de Crăciun își propune să strângă fonduri pentru a ajuta 5.000 de copiii fără posibilități să meargă la școală. 
Citește mai mult »​​​

19 noiembrie 2019: Împreună cu Avocatul Poporului, Salvați Copiii a lansat Raportul privind respectarea drepturilor copilului în România.
Citește mai mult »​​​

16 noiembrie 2019: Salvați Copiii dotează maternitatea din Târgoviște pentru a patra oară, beneficiind de prezența și sprijinul extraordinar al sportivei Sorana Cîrstea.
Citește mai mult »​​​

 

Octombrie

22 octombrie 2019: Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență Elias și clienții Libris se alătură campaniei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile
Citește mai mult »​​​

21 octombrie 2019: Salvați Copiii face lista marilor priorități pentru viitorul ministru al Educației: accesul la educație echitabilă și de calitate este crucial în orice societate
Citește mai mult »​​​

11 octombrie 2019: Salvați Copiii dotează Maternitatea din Bistrița cu echipamente medicale în valoare totală de 18.220 de Euro. 
Citește mai mult »​​​

09 octombrie 2019: Medicii de la Spitalul Municipal Câmpulung se alătură campaniei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile
Citește mai mult »​​​

08 octombrie 2019: Doar una din patru companii mari și doar una din 63 de IMM-uri au direcționat 20% din impozitul pe profit, respectiv, pe venit, către cauze sociale, în 2018
Citește mai mult »​​

 

Septembrie

30 septembrie 2019: Salvați Copiii dotează maternitatea din Botoșani, centru medical care deservește întreg județul, cu aparatură medicală în valoare de 12.200 de Euro
Citește mai mult »​​

26 septembrie 2019: Salvați Copiii duce la Iași aparatură medicală vitală în valoare de 57.000 de Euro
Citește mai mult »​​

20 septembrie 2019: Șansă la viață pentru prematuri: Salvați Copiii, investiție majoră în maternitățile din județul Suceava
Citește mai mult »​​

19 septembrie 2019: Salvați Copiii accelerează dotarea maternităților: Maternitatea Alba Iulia va primi primul ventilator neonatal, vital pentru salvarea prematurilor
Citește mai mult »​​

02 septembrie 2019: Salvați Copiii deschide porțile celei de-a doua ediții a Taberei Sănătății
Citește mai mult »​​

 

Iulie

26 iulie 2019: Semnal de alarmă: Mamele minore și copiii lor: 12.906 adolescente sub 19 ani sunt la prima naștere, 3.657 la a doua și 673 la a treia
Citește mai mult »​​

17 iulie 2019: Semnal de alarmă: Nedecontarea abonamentelor pentru elevi, pentru transport județean, va duce la creșterea abandonului școlar
Citește mai mult »​​

11 iulie 2019: Salvați Copiii dă startul taberelor pentru copiii cu părinți plecați să muncească în străinătate
Citește mai mult »​​

10 iulie 2019: Salvați Copiii dotează Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București
Citește mai mult »​​

08 iulie 2019: Salvați Copiii deschide grădinițele estivale pentru copiii din medii defavorizate
Citește mai mult »​​

01 iulie 2019: Consumul de tutun și țigarete electronice în rândul copiilor se află la cote alarmante în România
Citește mai mult »​​

 

Iunie

20 iunie 2019: Ziua Mondială a Refugiatului - Salvați Copiii solicită autorităților oferirea unor servicii integrate de asistență pentru copiii solicitanți de azil încă din prima zi în România
Citește mai mult »​​

18 iunie 2019: Salvați Copiii România dotează secțiile de neonatologie din Cluj-Napoca cu aparatură medicală vitală prematurilor
Citește mai mult »​

13 iunie 2019: Harta mortalității infantile: Tulcea are o rată a mortalității infantile de aproape cinci ori mai mare decât în București
Citește mai mult »

11 iunie 2019: Salvați Copiii România dotează secția de neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia cu aparatură medicală vitală prematurilor
Citește mai mult »

05 iunie 2019: Salvaţi Copiii donează un incubator şi un compresor de aer, necesare salvării prematurilor, către Compartimentului de Neonatologie a Spitalului Municipal Sighișoara 
Citește mai mult »

04 iunie 2019: Forumul Național al Copiilor, organizat cu sprijinul financiar Kaufland România:Copiii cer autorităților școli fără bullying, cadre didactice competente, mai mulți consilieri școlari și grupuri de acțiuneanti-bullying din care să facă parte reprezentanții lor
Citește mai mult »

04 iunie 2019: Salvați Copiii accelerează dotarea maternităților: un incubator performant ajunge la Brașov, ridicând investiția în județ la peste 190.000 de Euro
Citește mai mult »

 

Mai

30 mai 2019: Salvați Copiii atrage atenția asupra riscului dependenței de Internet în rândul copiilor români
Citește mai mult »

29 mai 2019: Raport Save the Children: România se confruntă în continuare cu o situație îngrijorătoare la capitolul „mame minore”, căsătorii timpurii și lipsa accesului la educație
Citește mai mult »

28 mai 2019: Salvați Copiii duce la Mediaș și Sibiu aparatură medicală esențială, pentru ca prematurii să supraviețuiască
Citește mai mult »

25 mai 2019: Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți: peste 5.000 de copii români au disparut de acasă în ultimul an
Citește mai mult »

24 mai 2019: Candidații la Parlamentul European au răspuns chestionarului Salvați Copiii
Citește mai mult »​

21 mai 2019: Medicii din județul Caraș-Severin vor avea la dispoziție aparatură medicală adecvată salvării prematurilor  
Citește mai mult »

20 mai 2019: Salvați Copiii demarează un plan amplu de dotare a maternităților din Regiunea Vest 
Citește mai mult »

16 mai 2019: Medicii de la Spitalul Județean Târgu Jiu vor avea la dispoziție aparatură medicală adecvată salvării prematurilor 
Citește mai mult »

16 mai 2019: Trei din patru copii care sunt uciși și răniți grav în lume sunt victimele armelor explozibile 
Citește mai mult »

12 mai 2019: Echipa Salvați Copiii de 520 de alergători participanți la Bucharest Half Marathon a reușit să strângă 35.000 euro pentru dotarea Maternității Spitalului Universitar București cu un ventilator neonatal performant
Citește mai mult »

 

Aprilie

25 aprilie 2019: Salvați Copiii România aleargă la Semimaratonul București pentru copiii născuți prematur
Citește mai mult »

16 aprilie 2019: Salvați Copiii lansează campania "Alege să te opui bullying-ului!"
Citește mai mult »​​​ 

9 aprilie 2019: Salvați Copiii dotează Secția de Terapie Intensivă Neonatală a Maternității Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din București
Citește mai mult »​​​ 

1 aprilie 2019: Salvați Copiii, alături de clienții Libris, donează echipamente vitale în valoare de 105.000 de Euro Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș
Citește mai mult »​​​ 

 

Martie

27 martie 2019: Salvați Copiii a solicitat Avocatului Poporului implicarea instituției pe care o conduce în evaluarea și monitorizarea cazului de abuz comis asupra unui copil de 11 ani de către un cadru didactic al Școlii gimnaziale din Comuna Cristești, județul Botoșani
Citește mai mult »​​​ 

21 martie 2019: Salvați Copiii solicită autorităților decidente transpunerea corectă și neexcesivă, în ceea ce privește organizațiile neguvernamentale, a Directivei UE privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului
Citește infopress-ul | Citește răspunsul oficial transmis de Comisia de Petiții a Parlamentului European


Februarie

28 februarie 2019: Salvați Copiii atrage atenția asupra fenomenului mamelor adolescente
Citește mai mult »​​​

26 februarie 2019: “Dă BLOCK agresivității! Și glumele dor. Stop Cyberbullying!”: 5 din 10 copii au fost victime ale hărțuirii pe Internet  
Citește mai mult »​​​

15 februarie 2019: Semnal de alarmă: Proiectul de lege al bugetului de stat îi vulnerabilizează pe copiii cu dizabilități și pe copiii din sistemul de protecție
Citește mai mult »​​​

12 februarie 2019: Dotarea maternităților face diferența între viață și moarte: deși rata mortalității infantile a scăzut la nivel de țară, sunt județe unde progresele nu se văd
Citește mai mult »​​​

05 februarie 2019: Organizația Salvați Copiii atrage atenția asupra potențialului impact negativ pe care timpul în exces petrecut pe Internet îl poate avea asupra sănătății emoționale a copiilor
Citește mai mult »​​​

 

Ianuarie

30 ianuarie 2019: Salvați Copiii a creat rețeaua de sprijin a maternităților: E nevoie urgentă de 900.000 de euro, pentru a-i salva pe copiii născuți prematur
Citește mai mult »​​​

 

2018

Decembrie

27 decembrie 2018: Harta mortalității infantile: sunt județe unde rata mortalității la copiii sub un an e de aproape trei ori mai mare decât în altele
Citește mai mult »​​​

21 decembrie 2018: Doar una din cinci companii a direcționat 20% din impozitul pe profit către cauze sociale, în 2017.
Citește mai mult »​​​

19 decembrie 2018: De ce are nevoie Maternitatea Cantacuzino din București pentru a-i salva pe prematuri.
Citește mai mult »​

18 decembrie 2018: Campania Primul Zâmbet, derulată de Organizația Salvați Copiii și Kaufland România, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Pitești, pentru a ajuta 100 de proaspete mame.
Citește mai mult »​​​

13 decembrie 2018: Salvați Copiii România caută acele companii care, în 2019, să salveze viețile copiilor născuți prea devreme în maternitățile României. 
Citește mai mult »​​​

07 decembrie 2018: Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun va sprijini peste 5.000 de copii prin programe Școală după Școală
Citește mai mult »​​​

05 decembrie 2018: Companiile din România pot să asigure șansa la viață a nou-născuților prematuri
Citește mai mult »​​​

03 decembrie 2018: Salvați Copiii solicită Ministerului Muncii și Justiției Sociale evaluarea activității Serviciului Public de Asistență Socială al comunei Preutești, județul Suceava, cu privire la Daria, o fetiță de 1 an și 10 luni din satul Leucușești, care și-a pierdut viața prin înfometare
Citește mai mult »​​​


Noiembrie

27 noiembrie 2018: De 18 ani, Festivalul Brazilor de Crăciun aduce copiii la școală
Citește mai mult »​​​

22 noiembrie 2018: Organizația Salvați Copiii România și Kaufland România oferă proaspetelor mămici din Brașov cutii cu produse de primă necesitate pentru bebeluși
Citește mai mult »​​​

15 noiembrie 2018: Salvați Copiii România dotează secțiile de neonatologie și obstetrică-ginecologie ale Spitalului Județean de Urgență Călărași cu aparatură modernă
Citește mai mult »​​​

14 noiembrie 2018: Salvați Copiii România dotează secția de neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia cu aparatură medicală vitală prematurilor
Citește mai mult »​​​

07 noiembrie 2018: Salvați Copiii continuă dotarea maternităților cu aparatură medicală necesară salvării prematurilor: un ventilator de suport respirator ajunge la Bistrița
Citește mai mult »​​

06 noiembrie 2018: Salvați Copiii România continuă dotarea Secției de terapie neonatală a Spitalului Grigore Alexandrescu
Citește mai mult »​​

02 noiembrie 2018: Salvați Copiii România și Kaufland România aduc tinerelor mame Primul zâmbet, cutia cu lucruri necesare în primele zile de viață ale copilului
Citește mai mult »​​


Octombrie

30 octombrie 2018: Salvați Copiii continuă dotarea maternității din Botoșani cu aparatură medicală vitală prematurilor
Citește mai mult »​

30 octombrie 2018: Salvați Copiii duce aparatură medicală vitală pentru salvarea prematurilor la Maternitatea Fălticeni
Citește mai mult »​

29 octombrie 2018: De 18 ani, Festivalul Brazilor de Crăciun sprijină reintegrarea școlară a copiilor pierduți de sistem: aproape 30.000, în fiecare an
Citește mai mult »​

23 octombrie 2018: Salvați Copiii solicită Parlamentului României să nu voteze, în formă actuală, legea de transpunere a Directivei 2015/849
Citește mai mult »​

22 octombrie 2018: Salvați Copiii facilitează accesul la peste 900 de instrumente logopedice pentru copiii cu tulburări de limbaj, în parteneriat cu Fundația Orange și Ascendia
Citește mai mult »

3 octombrie 2018: Maternitatea Urziceni, una dintre maternitățile pe care Salvați Copiii, cu sprijinul Banvit Foods SRL, le dotează cu aparatură medicală vitală prematurilor .
Citește mai mult »

1 octombrie 2018: Salvați Copiii România dă startul celui de-al șaptelea an al campaniei pentru reducerea mortalității infantile.
Citește mai mult »


Septembrie

5 septembrie 2018: În opt ani, costul ascuns al educației s-a dublat: 3.093 de lei trebuie să aducă, în medie, un copil de acasă.
Citește mai mult »


August

28 august 2018: S-a dat startul primei ediții a Taberei Sănătății. Derulată în perioada 27 – 31 august, în Sinaia, tabăra face parte din proiectul “Alegeri Sănătoase” desfășurat cu sprijinul Kaufland România.
Citește mai mult »

 

Iulie

27 iulie 2018: Peste 400 de apeluri și sesizări la linia de consiliere ctrl_AJUTOR
Citește mai mult »

18 iulie 2018: Sorana Cîrstea se alătură campaniei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile donând un incubator performant Maternității din Târgoviște

Citește mai mult »


Iunie

26 iunie 2018: 1.000 de copii din comunitățile vulnerabile vor merge la grădiniță în iulie și august
Citește mai mult »

20 iunie 2018: Ziua Mondială a Refugiatului - Salvați Copiii România a asistat, în ultimele 12 luni, 1.600 de copii nevoiți să se refugieze, pentru a-și salva viața
Citește mai mult »

19 iunie 2018: Salvați Copiii coordonează 260 de specialiști din cadrul autorităților, pregătiți să acționeze pentru siguranța online a copiilor
Citește mai mult »

05 iunie 2018: Unde se pierde copilul-victimă în sistemul de raportare a abuzului: de la abuzul invizibil la cel contra vieții sexuale
Citește mai mult »

04 iunie 2018: Forumul Național al Copiilor: Ce vor copiii de la autorități - ore de educație pentru sănătate, mai mulți consilieri școlari și consiliere gratuită pentru copiii victime ale bullyingului
Citește mai mult »

 

Mai

31 mai 2018: România a pierdut două locuri în clasamentul mondial privind siguranța copilăriei, conform Raportului global Save the Children ”Multiplele chipuri ale excluziunii”
Citește mai mult »

30 mai 2018: Salvați Copiii a organizat la Timișoara dezbaterea Protecția copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate – aspecte legale și bune practici de intervenție
Citește mai mult »

25 mai 2018: Salvați Copiii dotează maternitatea din Sibiu cu aparatură medicală performantă pentru ca nou-născuții să aibă șansa la viață
Citește mai mult »
 
25 mai 2018: Anual, mii de copii dați dispăruți aleg să plece de acasă sau din instituțiile de protecție
Citește mai mult »
 
24 mai 2018: 12.000 de elevi, părinți și profesori au participat la competiția "Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale"
Citește mai mult »
 
22 mai 2018: Salvați Copiii a organizat la Pitești dezbaterea Protecția copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate – aspecte legale și bune practici de intervenție
Citește mai mult »

16 mai 2018: Salvați Copiii, alături de Libris.ro, duce la Tîrgu Mureș aparatură medicală de 95.000 de euro, pentru ca nou-născuții să fie ajutați să trăiască
Citește mai mult »

11 mai 2018: Advanced Masterclass in Obstetrics, ediția a 7-a: „Hemoragiile în post-partum”, curs susținut de președintele European Board & College of Obstetrics and Gynaecology (EBCOG), Prof. Dr. Jacky Nizard, de la Universitatea Pierre et Marie Curie din Paris
Citește mai mult »

10 mai 2018: Rata abandonului școlar, mai mare cu 20% în școlile din rural, față de cele din marile orașe
Citește mai mult »

03 mai 2018: Salvați Copiii deschide patru noi programe educaționale pentru copiii vulnerabili
Citește mai mult »Aprilie

24 aprilie 2018: Fenomenul copiilor cu copii - mai multe nașteri premature, rată de vaccinare scăzută și riscuri sociale -  concluzii din "Analiza situației gravidelor, mamelor și copiilor din mediul rural", realizată de Salvați Copiii
Citește mai mult »


Martie

27 martie 2018: Salvați Copiii face un apel public, pentru ca niciun prematur să nu fie abandonat de sistem: trebuie crescută capacitatea de spitalizare în maternitățile de grad III
Citește mai mult »

22 martie 2018: Salvați Copiii anunță dotarea Maternității Filantropia din Craiova
Citește mai mult »

21 martie 2018: Salvați Copiii dotează și în acest an secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești
Citește mai mult »

13 martie 2018: Numărul victimelor din Siria crește alarmant 37 de civili sunt uciși zilnic și, în fiecare oră, 250 de copii caută un refugiu
Citește mai mult »

09 martie 2018: Salvați Copiii lansează extensia Chrome #FărăUrăPeNet pentru prevenirea fenomenelor de tip cyberbullying
Citește mai mult »

06 martie 2018: Salvați Copiii donează Spitalului Județean Călărași aparatură medicală vitală pentru supraviețuirea copiilor și mobilier spitalicesc în valoare de 42.000 de euro
Citește mai mult »

05 martie 2018: Salvați Copiii cere Parlamentului României eliminarea discriminării, pe criteriul vârstei copiilor, din proiectul de lege privind alăptarea în spații publice | Scrisoarea adresată domnului deputat Dehelean Silviu
Citește mai mult »

 


Februarie

26 februarie 2018 Salvați Copiii dotează maternitatea din Alba Iulia, esențială în regiune
Citește mai mult »

20 februarie 2018: Salvați Copiii dotează secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare
Citește mai mult »

20 februarie 2018: Limbaj mai bogat pentru mai mult de 800 de elevi cu deficiențe de auz sau vorbire, prin platforma educațională Logopedia, dezvoltată de Salvați Copiii
Citește mai mult »

15 februarie 2018: Salvați Copiii dotează Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie I.A. Sbârcea Brașov cu un aparat radiologic pentru nou-născuți
Citește mai mult »

15 februarie 2018: Războiul contra copiilor: Numărul copiilor uciși și mutilați în conflicte militare a crescut cu 300%, din 2008 până acum
Citește mai mult »

13 februarie 2018: Salvați Copiii dotează secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Oradea
Citește mai mult »

12 februarie 2018: Contează unde te naști, pentru a putea trăi! – 2% din impozitul pe venit redirecționat către maternități dă o șansă la viață prematurilor
Citește mai mult »

06 februarie 2018: Ziua Siguranței pe Internet 2018: Imaginile cu abuz sexual asupra copiilor și datele personale neprotejate rămân riscuri majore ale expunerii online a copiilor - cele mai multe victime au sub 10 ani
Citește mai mult »


 

2017

Decembrie 

12 decembrie 2017: Salvați Copiii a dotat pentru a treia oară Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” din Timișoara
Citește mai mult >

08 decembrie 2017: 673.700 de euro au fost strânşi la Gala Festivalului Brazilor de Crăciun, pentru incluziunea şcolară a copiilor vulnerabili
Citește mai mult >


Noiembrie

28 noiembrie 2017: 250.000 de copii cresc în lipsa unuia sau a ambilor părinți, plecați să muncească în străinătate
Citește mai mult >

23 noiembrie 2017: La 27 de ani de la ratificarea Convenției ONU privind drepturile copilului, proiectul de lege de modificare a OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații scoate în afara priorităților naționale drepturile copilului
Citește mai mult >

21 noiembrie 2017: Festivalul Brazilor de Crăciun - de 17 ani, lumea bună face lumea mai bună!
Citește mai mult >

17 noiembrie 2017: Ziua Prematurității: Salvați Copiii face un apel către companii, să contribuie la reducerea ratei mortalității infantile în România
Citește mai mult >

16 noiembrie 2017: Avocatul Copilului, o urgență pentru România
Citește mai mult >

10 noiembrie 2017: Copiii rămași singuri acasă, un fenomen social de amploare. Numai în regiunea Sud-Est, sunt peste 16.000 de copii în această situație
Citește mai mult >

09 noiembrie 2017: Salvați Copiii ajunge pentru prima dată la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, cu echipamente în valoare de 14.000 de euro
Citește mai mult >

07 noiembrie 2017: Salvați Copiii România lansează o campanie pentru prevenirea bullying-ului în școli
Citește mai mult >


Octombrie

26 octombrie 2017: Salvați Copiii România a dotat Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște cu un ventilator de suport respirator
Citește mai mult >

25 octombrie 2017: Festivalul Brazilor de Crăciun va asigura pentru 4.500 de copii educație de calitate de tip Școală după Școală
Citește mai mult >

19 octombrie 2017: Salvați Copiii România a donat Spitalului Clinic Județean Târgu Mureș un ecograf pediatric, în valoare de 20.000 de euro
Citește mai mult >

18 octombrie 2017: Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit un incubator necesar salvării prematurilor
Citește mai mult >

11 octombrie 2017: Salvați Copiii dotează Spitalul Județean de Urgență Bacău cu aparatură medicală destinată salvării prematurilor
Citește mai mult >

11 octombrie 2017: Salvați Copiii dotează Maternitatea Cuza-Vodă din Iași cu un ventilator de suport respirator de înaltă performanță, în valoare de 57.000 de euro
Citește mai mult >

11 octombrie 2017: Peste 9.000 de fete din România devin mame înainte de 19 ani, iar o fată din 15 se căsătorește la vârstă fragedă
Citește mai mult >

10 octombrie 2017: Salvați Copiii România a investit, până acum, trei milioane de euro în dotarea maternităților
Citește mai mult >

06 octombrie 2017: Peste 22.000 de copii din Regiunea de dezvoltare Sud Muntenia au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate
Citește mai mult >

05 octombrie 2017: Salvați Copiii România solicită autorităților să ia măsuri urgente pentru a corecta abandonul școlar, în creștere alarmantă
Citește mai mult >

03 octombrie 2017: Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din România de a direcționa 20% din impozitul pe profit pentru dotarea maternităților cu echipamente medicale
Citește mai mult >

02 octombrie 2017: Salvați Copiii relansează programul național de voluntariat Ora de Net
Citește mai mult >


Septembrie

26 septembrie 2017: Medicii de la Maternitatea Cantacuzino au primit un incubator ultra-performant, pentru a-i salva pe nou-născuții prematur
Citește mai mult >

09 septembrie 2017: Medicii de la Maternitatea Cantacuzino i-au sărbătorit pe copiii născuți prematur, acum copii mari
Citește mai mult >


August

24 august 2017: Peste 1200 de copii și tineri s-au alăturat campaniei împotriva cyberbullying derulată de Salvați Copiii
Citește mai mult >


Iulie

12 iulie 2017: 600 de copii vor merge la cele 30 de grădinițe estivale deschise de Salvați Copiii
Citește mai mult >

04 iulie 2017: Peste 6.000 de copii din Regiunea Sud-Vest Oltenia au unul sau ambii părinți plecați în străinătate. În țară, statisticile vorbesc despre 200.000 de copii singuri acasă
Citește mai mult >


Iunie

29 iunie 2017: Salvați Copiii România continuă programul de reducere a mortalității infantile, prin dotarea cu aparatură medicală necesară a două spitale din județul Caraș-Severin
Citește mai mult >

23 iunie 2017: Salvați Copiii România a dotat Spitalul Județean de Urgență Tulcea cu aparatură medicală în valoare de 28.500 de euro, necesară salvării prematurilor
Citește mai mult >

23 iunie 2017: Caravana Salvați Copiii ajunge la gravidele din comunele din Dolj
Citește mai mult >

22 iunie 2017: Salvați Copiii România a dotat maternitatea din Mangalia cu o masă radiantă cu modul de resuscitare, pentru salvarea nou-născuților
Citește mai mult >

20 iunie 2017: Ziua Internațională a Refugiatului: Salvați Copiii România a asistat, în ultimele 12 luni, 800 de copii nevoiți își abandoneze casele, pentru a-și salva viața
Citește mai mult >

13 iunie 2017: Peste 7.000 de copii din Regiunea Centru au unul sau ambii părinți plecați în străinătate. În țară, statisticile vorbesc despre 200.000 de copii singuri acasă
Citește mai mult >

09 iunie 2017: Recomandările copiilor participanți la Forumul Național al Copiilor au fost înmânate miniștrilor Educației și Sănătății
Citește mai mult >

9 iunie 2017: Salvați Copiii lansează campania #FărăUrăPeNet
Citește mai mult >

7 iunie 2017: Forumul Național al Copiilor, ediția 2017: Cercul vicios al sărăciei educaționale, accesul egal la sănătate și fenomenul de bullying, subiectele ediției de anul acesta
Citește mai mult >

1 iunie 2017: Raport Save the Children: în fiecare zi, unui copil din patru i se fură copilăria
Citește mai mult >


Mai

31 mai 2017: Copiii rămași singuri acasă, un fenomen social de amploare. Peste 200.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate
Citește mai mult >

25 mai 2017: 25 mai - Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual. Anual, mii de copii dați dispăruți aleg să plece de acasă sau din instituțiile de protecție
Citește mai mult >

24 mai 2017: Câștigătorii concursului Fără Ură, cu Toleranță
Citește mai mult >

18 mai 2017: Salvați Copiii continuă dotarea Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, pentru a treia oară
Citește mai mult >

18 mai 2017: Salvați Copiii România, cu sprijin de la Egger, a dotat maternitățile din Rădăuți și Gura Humorului cu aparatură medicală în valoare de 46.000 de euro
Citește mai mult >

16 mai 2017: Aparatură medicală necesară îngrijirii prematurilor a fost donată Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Buftea
Citește mai mult >

15 mai 2017: Medicii de la Maternitatea Râmnicu Vâlcea vor avea la dispoziție aparatură medicală adecvată salvării prematurilor, donată de Salvați Copiii
Citește mai mult >

15 mai 2017: Peste 100.000 de lei au fost strânși de echipa Salvați Copiii, la semi-maratonul București. Fondurile vor ajunge la Maternitatea Bucur din Capitală
Citește mai mult >

11 mai 2017: Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală secția de neonatologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență și pe cea a Spitalului de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara
Citește mai mult >

10 mai 2017: Secția de pediatrie a Spitalului de Urgență Buzău primește aparatură medicală și materiale în valoare de 22.500 de euro, prin programul Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile
Citește mai mult >

09 mai 2017: Salvați Copiii și Libris donează aparatură medicală necesară Spitalului Clinic Județean de Copii din Brașov
Citește mai mult >

03 mai 2017: Prof. Dr. Jacky Nizard, Ana Maria Brânză și Oana Tache aleargă în echipa Salvați Copiii la Semi-Maratonul București pe 14 mai
Citește mai mult >


Martie

30 martie 2017: Campioana olimpică Ana Maria Brânză aleargă în echipa Salvați Copiii, la semi-maratonul pentru cauza copiilor născuți prematur
Citește mai mult >

22 martie 2017: Salvați Copiii a donat un incubator performant Maternității Filantropia
Citește mai mult >

07 martie 2017: Carrefour România și Salvați Copiii luptă împotriva mortalității infantile în 28 de comunități defavorizare din 14 județe din țară
Citește mai mult >

06 martie 2017: Redirecționează 2% din impozitul pe venitul anual pentru dotarea maternităților din România
Citește mai mult >


Februarie

15 februarie 2017: Dorna și Salvați Copiii susțin cauza copiilor născuți prematur, alături de ambasadoarea cauzei, Simona Halep
Citește mai mult >

15 februarie 2017: Salvați Copiii atrage atenția asupra numărului mare de sesizări privind pornografia infantilă prezentă pe servere din România
Citește mai mult >

07 februarie 2017: Salvați Copiii Romania lansează un concurs școlar pentru combaterea fenomenului de bullying
Citește mai mult >


Ianuarie

10 ianuarie 2017: Salvați Copiii România dotează Maternitatea din Sibiu cu o masă radiantă cu modul de resuscitare
Citește mai mult >


 

2016

Decembrie

13 decembrie 2016: O șansă în plus la viață - un dispozitiv de monitorizare cerebrală va ajunge la copiii născuți prematur din Brașov
Citește mai mult >

09 decembrie 2016: Bilanțul celei mai de succes ediții a Festivalului Brazilor de Crăciun din ultimii 10 ani - 520.000 de euro pentru prevenirea abandonului școlar
Citește mai mult >

06 decembrie 2016: Prin intermediul platformei www.voteazapentrucopii.ro, peste 13.000 de scrisori cu propuneri de îmbunătățire a educației și sănătății copiilor au fost trimise candidaților la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016
Citește mai mult >


Noiembrie

22 noiembrie 2016: Festivalul Brazilor de Crăciun de 16 ani, lumea bună face lumea mai bună!
Citește mai mult >

21 noiembrie 2016: Salvați Copiii lansează platforma Voteaza Pentru Copii, un instrument util românilor care vor merge la vot pe 11 decembrie
Citește mai mult >

17 noiembrie 2016: Ziua Mondială a Prematurității - Peste 20.000 de copii se nasc prematur anual în România
Citește mai mult >

15 noiembrie 2016: Lansare studiu Salvați Copiii - Sărăcia educațională se transmite de la o generație la alta
Citește mai mult >

02 noiembrie 2016: Salvați Copiii dotează Maternitatea Dorohoi cu un incubator de transport în valoare de 10.000 de euro
Citește mai mult >

 

Octombrie

26 octombrie 2016: Salvați Copiii a dotat pentru prima oară Maternitatea din Tulcea, cu un incubator performant
Citește mai mult >

26 octombrie 2016: Caravana Primelor 1000 de zile a ajuns la Constanța
Citește mai mult >

21 octombrie 2016: Caravana Primelor 1000 de zile a ajuns la Craiova
Citește mai mult >

19 octombrie 2016: Salvați Copiii a donat echipamente medicale în valoare de 185.000 de euro Maternității Cantacuzino în ultimii 4 ani
Citește mai mult >

19 octombrie 2016: Caravana Primelor 1000 de zile a ajuns la Iași
Citește mai mult >

13 octombrie 2016: Salvați Copiii a ajuns în maternitățile din sudul României, cu echipamente medicale în valoare de 23.000 de euro
Citește mai mult >

11 octombrie 2016: Căsătoria timpurie a fetelor, punctul zero al calvarului - într-un singur an, peste 8.500 de fete minore au născut în România
Citește mai mult >

07 octombrie 2016: Salvați Copiii a format 550 de specialiști care să reducă violența domestică asupra copiilor
Citește mai mult >

07 octombrie 2016: Caravana Primelor 1000 de zile a ajuns la Sibiu
Citește mai mult >

06 octombrie 2016: Caravana Primelor 1000 de zile a ajuns la Târgu Mureș
Citește mai mult >

05 octombrie 2016: De Ziua Internațională a Educației, Salvați Copiii lansează Festivalul Brazilor de Crăciun, ediția a XVI-a
Citește mai mult >

05 octombrie 2016: Salvați Copiii demarează seria de dotări din 2016, în 29 de maternități și secții de nou-născuți din întreaga țară
Citește mai mult >

05 octombrie 2016: Caravana Primelor 1000 de zile a ajuns la Brașov
Citește mai mult >

 

Septembrie

29 septembrie 2016: Salvați Copiii și Libris Brașov au donat echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro Spitalului pentru Copii din Iași
Citește mai mult >

29 septembrie 2016: Caravana Primelor 1000 de zile a ajuns la Arad
Citește mai mult >

28 septembrie 2016: Caravana Primelor 1000 de zile a ajuns la Timișoara
Citește mai mult >

27 septembrie 2016: Discriminarea, agresivitatea, scăderea vaccinărilor - motive de alarmă semnalate de Salvați Copiii în Raportul Alternativ solicitat de Comitetul ONU
Citește mai mult >

22 septembrie 2016: Salvați Copiii a donat echipamente medicale de 29.000 de euro Maternității Slobozia
Citește mai mult >

22 septembrie 2016: Salvați Copiii lansează Caravana Primelor 1000 de zile
Citește mai mult >

19 septembrie 2016: Patru români au jucat cel mai lung meci de padel din istorie
Citește mai mult >

17 septembrie 2016: Peste 50 de copii născuți prematur s-au întâlnit cu medicii care le-au salvat viața, la Maternitatea Cantacuzino
Citește mai mult >

15 septembrie 2016: Save the Children a salvat peste 300 de refugiați care traversau Marea Mediterană
Citește mai mult >

 

August

10 august 2016: Salvați Copiii România participă pentru prima dată la Maratonul București
Citește mai mult >

02 august 2016: Salvați Copiii a donat echipamente medicale în valoare de 25.000 de euro Maternității Focșani
Citește mai mult >

 

Iulie

14 iulie 2016: Salvați Copiii anunță startul celei de-a treia ediții a caravanei dedicată gravidelor din comunități defavorizate
Citește mai mult >

12 iulie 2016: Patru români vor intra în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung maraton de padel
Citește mai mult >

08 iulie 2016: 100 de medici din București și din țară au participat la un curs avansat despre nașterea prematură, organizat cu sprijinul Salvați Copiii România
Citește mai mult >

04 iulie 2016: Salvați Copiii a deschis 37 de grădinițe estivale, în cadrul unui program unic, însă extrem de necesar, dedicat copiilor din comunități defavorizate
Citește mai mult >

 

Iunie

29 iunie 2016: Salvați Copiii a donat un ecograf performant Maternității Pitești
Citește mai mult >

17 iunie 2016: Salvați Copiii solicită Guvernului României decontarea integrală a costurilor de transport destinate navetei elevilor care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu
Citește mai mult >

15 iunie 2016: Două grădinițe din Brașov au primit mobilier pentru cei mici din partea Salvați Copiii România
Citește mai mult >

13 iunie 2016: Salvați Copiii dă startul celei de-a XVI-a ediții a Forumului Național al Copiilor și Tinerilor
Citește mai mult >

08 iunie 2016: Salvați Copiii a donat un nou incubator Maternității Giulești, cumpărat cu banii strânși la Semi-maratonul București
Citește mai mult >

 

Mai

25 mai 2016: Dintre cei peste 4.000 de copii dispăruți de acasă în ultimul an, cei mai mulți au plecat voluntar
Citește mai mult >

19 mai 2016: În peste jumătate dintre maternitățile de grad I din România nu se pot efectua ecografii sau analize de laborator în timpul nopții
Citește mai mult >

17 mai 2016: Salvați Copiii a organizat prima Conferință Națională dedicată problemei copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate
Citește mai mult >

16 mai 2016: 4 din 6 români nu direcționează cei 2% din impozitul pe venit, banii rămân în visteria statului
Citește mai mult >

10 mai 2016: Salvați Copiii România lansează primul studiu național cu privire la fenomenul de bullying în școlile românești
Citește mai mult >

09 mai 2016: Cornel Ilie, Oana Tache și Ioana Ginghină aleargă în echipa Salvați Copiii România la Semi-maratonul București
Citește mai mult >

03 mai 2016: Salvați Copiii lansează ediția 2016 a concursului privind Drepturile Copilului "Opinia și implicarea mea contează!"
Citește mai mult >

 

Aprilie

22 aprilie 2016: O Școală Altfel, destinată sănătății emoționale a copiilor
Citește mai mult >

20 aprilie 2016: Salvați Copiii dotează secția de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” cu echipamente în valoare de 26.000 de euro
Citește mai mult >

19 aprilie 2016: Salvați Copiii România lansează cea mai interactivă oră - Ora de net
Citește mai mult >

06 aprilie 2016: Salvați Copiii constată cu îngrijorare caracterul total inadecvat al motivării deciziei Instanței Judecătorești Sector 5 în raport cu legislația privind protecția copilului împotriva violenței, în cazul Directoarei Grădiniței ”Flipper Garden”
Citește mai mult >

05 aprilie 2016: Salvați Copiii și Ministrul Sănătății colaborează pentru reducerea mortalității infantile și îmbunătățirea condițiilor din maternități
Citește mai mult >

 

Martie

31 martie 2016: Salvați Copiii susține consultarea copiilor în deciziile care îi privesc în mod direct
Citește mai mult >

23 martie 2016: Fără o metodologie responsabilă, proiectul de lege privind darea în plată vulnerabilizează categoriile economic defavorizate
Citește mai mult >

08 martie 2016: Salvați Copiii și Libris dotează Maternitatea din Brașov cu un incubator performant și un monitor de funcții vitale
Citește mai mult >

03 martie 2016: Salvați Copiii și Horia Tecău dotează Maternitatea din Arad cu un ecograf performant
Citește mai mult >

 

Februarie

22 februarie 2016: Salvați Copiii sprijină miile de copii afectați de Ciclonul Winston din Insulele Fiji
Citește mai mult >

18 februarie 2016: Sănătatea emoțională a copilului începe cu și de la părinți. Proiectul „ABC - Să învățăm despre copii. Școala părinților”
Citește mai mult >

18 februarie 2016: Salvați Copiii România solicită Academiei Române dezicerea de declarațiile umilitoare față de copii, făcute de academicianul Marius Andruh
Citește mai mult >

11 februarie 2016: Dorna, Salvați Copiii și Simona Halep te invită să donezi timp pentru viața copiilor născuți prematur
Citește mai mult >

09 februarie 2016: Ziua Internațională a Siguranței pe Internet 2016 - Copiii sunt tot mai expuși mesajelor care instigă la ură în mediul on-line
Citește mai mult >

 

Ianuarie

18 ianuarie 2016: Cu patru ani întârziere, statul român a rambursat, parțial, banii cheltuiți în programul contra violenței din școli
Citește mai mult >


 

Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE