Skip to main content
8764f1d5-a7d2-49c0-8363-e2d64dd8fd18.jpg.webp

Activitate: Parada Emoțiilor

Duminică 3 Ianuarie 2021
PARADA EMOȚIILOR
 
Obiectiv:
Utilizarea limbajului nonverbal pentru a identifica emoții și sentimente.
 
Materiale:
Creioane colorate
Hârtie cartonată
Elastic sau sfoară
Foarfecă
 
Descriere:
Realizați împreună o mască pentru fiecare emoție în parte. Desenați fețe de dimensiuni normale care surprind emoțiile noastre (frică, furie, tristețe...), iar ulterior decupați fiecare emoție, astfel încât ea să poată fi utilizată ca și mască.

Fiecare jucător își prezintă colecția de măști (emoții), folosind descrieri cât mai detaliate. De ex. „Bună ziua! Vă prezint emoția furie pe care o putem trăi atunci cineva ne lovește. În corp se simte cum inimioara bate mai tare, mușchii sunt mai încordați și se asortează perfect cu acțiuni precum ˂STOP! Nu este permis să lovești!˃”; „Ea este tristețe și o putem simți atunci nu ne găsim jucăria preferată. Se asortează cu mesaje precum ˂Sunt trist pentru că nu îmi găsesc jucăria. Am nevoie de o îmbrățișare. Mă ajuți să o caut?˃
 
Sugestii:
Descrierea fiecărei emoții („măști”) poate fi făcută pornind de la situații concrete de viață trăite de către cel mic. Prezentați emoția și „asortați-o” de fiecare dată cu o serie de comportamente dezirabile. Permiteți-vă să fiți creativi. Puteți folosi și haine alese funcție de culoarea fiecărei emoții (de pildă, roșu pentru furie, albastru pentru tristețe, verde pentru starea de relaxare...).

La finalul jocul puteți oferi copiilor o diplomă pentru „Cel mai creativ designer!”.
 
 
 
Distracție plăcută!
Alexandra RIȚIU
 
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE