Skip to main content
9ceb509d-626b-4fc0-b9ba-b69f24a8e9bc.jpg.webp

Galeria brazilor, ediția 2018

Fiecare dintre designerii acestei ediții a rememorat amintiri dragi legate de Crăciun și le-a incrustat cu drag în bradul realizat pentru Festival.

Fie că este vorba de un brad realizat din sticlă, metal, piatră sau hârtie, toți brazii spun povești pline de speranță și bunătate – sunt bucăți din sufletul designerului menite să aducă un strop de bucurie și zâmbet pe chipurile copiilor din mediile sociale defavorizate. 


Anca Fetcu Lupu, cu sprijinul Olin & Oscar Downstream - Salvează copilul 

O invitație către fiecare dintre noi de a se privi în oglindă și de a găsi copilul uitat, de a găsi și salva primăvara din noi și din toți copiii care au nevoie de protecție și iubire. 

Anca-Fetcu-(1).jpg 

Nicu Bocancea & Florăria Iris - #celmaiprețiosdar… 

…tradiție, prietenie și iubire. Pentru că ele sunt cele mai frumoase și importante lucruri pe care ni le putem dărui unii altora. 

Nicu-Bocancea.jpg 

Veronica Schmidt & Fundația Michael Schmidt – Universul curat 

A fost odată ca niciodată... Deși nu este un basm ci pură realitate, așa putem începe povestea bradului de Crăciun realizat de Veronica Schmidt împreuna cu cei 12 copii ai programului “școală dupa școală” susținut de Fundația Michael Schmidt. 

“Într-una din vizitele mele, colindând străzile satului Criț împreună cu micuții, chemați afară de nămeții de zăpadă, ne-am propus să ne jucăm inteligent și creativ. Pentru că jocul este modalitatea ideală prin care copiii descoperă și învață lucruri noi. Aventura noastră începe într-un loc însemnat și plin de istorie, cu biserici fortificate vechi de sute de ani, dar amenințat de capriciile vieții moderne. Din dragoste pentru natură și comunitate am ales să facem un exercițiu de imaginație și inventivitate prin care să redăm utilitatea materialelor și ambalajelor folosite în gospodării. Dorința noastră a fost de a transforma aceste deșeuri într-o sursă de inspirație pentru comunitate și să tragem un semnal de conștientizare a problemelor pe care acestea le provoacă. 

Astfel, ne-am hotarât să facem puțină curățenie și să colectăm sticle, doze și pahare, pungi și cartoane și ne-am pus pe treabă. Am descoperit că pe masură ce copiii vedeau că o sticlă murdară poate deveni o decorațiune unică, fețele li se luminau și camera pe care am trasformat-o în micul nostru atelier s-a umplut de veselie. Rezultatul fiind un brad de poveste, unicat si special. 

Ne-am jucat, am fost responsabili și creativi. Am ales să facem asta pentru a atrage atenția asupra unei situații critice, dar cu posibilitatea de remediere, în care copiii au fost eroii de nădejdie ai poveștii. Le-am dat frâu liber imaginației, creativității și le-am acordat încrederea necesară prin care să-și dea seama, nu doar cei mici dar și cei mari, că fiecare dintre noi putem contribui la schimbarea mediului înconjurator, la crearea unui viitor mai bun pentru noi, dar mai ales pentru generațiile viitoare, așa cum vă invităm și pe dumneavoastră să faceți.” 

Veronica-Schmidt.jpg 

Laura Hîncu & Green Spots - EterniTree  

Este format din 17 puieți de brad decorați cu ornamente din cașmir orgnic ce vor fi plantați după sărbători. EterniTree este un angajament și un îndemn de a avea grijă de natură și de copilăria fericită a generațiilor următoare. Un brad matur produce anual oxigenul necesar unei familii cu 3 membri. Un brad reciclează pe parcursul vieții mai mult de o tonă de dioxid de carbon. Peste 4 milioane de brazi sunt tăiați anual în pădurile din România, înainte de Crăciun. Putem continua să facem calcule, să simțim revolta sau putem schimba ceva ACUM, pentru ca generațiile următoare să respire aromă de cetină... sau SĂ RESPIRE.” 

Laura-Hancu-(1).jpg  

Art Safari București - stART la zburat! 

Brăduțul Art Safari din acest an este alb și are aripi. Nu, nu este un înger, însă ne duce cu gândul la puritate, gingășie, candoare și copilărie.  
Am pregătit o structură minimalistă, îmbrăcată în fluturi albi pentru copiii ale căror aripi abia încep să învețe a zbura.  
Mulțumim spiridușilor care au contribuit la realizarea acestui brăduț, Daniela Gaie și Costin Ioniță! 

Art-Safari-(1).jpg  

Anton Sandu & STYLAND - Nu este prea târziu să avem grijă de copii! 

Împreună cu regizorul Anton Sandu (aka SAN), STYLAND a creat anul acesta un brand concept “not rain proof” pe care se poate citi mesajul nostru “ Nu este prea târziu să avem grijă cu adevărat de copiii noștri!“ 
Noi credem că a educa nu înseamnă a îndoctrina, de aceea, mesajul nostru este unul grafic, un display al unei tradiții din care copiii pot interpreta și împărtăși, prin propria judecată, un mesaj nou sau poate o tradiție nouă, asemeni celei pe care o sărbătorim acum. 

Noi știm că tradițiile trebuie păstrate asemeni unor opere de artă valoroase de care se pot bucura și copiii noștri. Aceștia însă nu trebuie limitați la tradițiile noastre, întrucât ei se nasc într-o perioadă diferita de timp, când noul nu devine vechi ci se transformă într-un alt nou. Copiii trebuie încurajați și susținuți în tot ceea ce fac și reprezintă, pentru că din încredere se creează opere de artă valoroase pentru timpul lor. 
Este exemplul unei tradiții care, transformată din nou, în alt nou, a rămas neschimbată pentru că este străbătută de sentimentul de iubire. 

Anton-Sandu-(1).jpg  

Tudor Laban & Obsentum - Pur și Simplu 

Bunătatea schimbă tot! Pentru că nu are niciun punct de pornire și nu ia niciodată sfârșit. Vine din interior și este dragoste care se vede la exterior. De aceea am ales să reflectăm bunătatea prin cercuri care sunt la fel, infinite, care nu au început și nici capăt. Și pentru că bunătatea se reflectă în tot ceea ce faci și în modul în care te exprimi, am folosit cea mai clară suprafață care poate să redea această imagine: oglinda. Până la urmă, bunătatea e un cadou pe care oricine și-l permite. Iar un brad plin de bunătate poate schimba viața unui copil.  

Tudor-Laban-(1).jpg  

Adela Pârvu & Stona.ro – Alderamin 

Ce înseamnă Alderamin? Este următoarea stea polară, o stea care ne provoacă să ne imaginăm viitorul mai bun, mai generos pentru noi toți. Așa cum o stea poate fi observată de către toți oamenii planetei, așa și lumina stelei ne poate călăuzi pe noi toți. Iar noi ne dorim ca viitorul către care ne îndreptăm să fie luminos pentru toată lumea, mai ales pentru toți copiii. 

Bradul Alderamin are mai multe semnificații, dar cea mai importantă face referire la lumina care stă ascunsă în inimile noastre. Odată ce ne deschidem inima, în jurul nostru emanăm căldură, iar unde e căldură e și iubire.  
Să nu uităm să ne deschidem inimile, să fim generoși și buni pentru că ceea ce lăsăm în urma noastră este ceea ce sădim în sufletele celorlalți.  

Să avem grijă ca ceea ce dăruim să aducă cu adevărat mai multă lumină, căldură și iubire în viețile celorlalți și în special ale copiilor, viitorii adulți, viitorii oameni care vor privi către următoarea stea polară: Alderamin. 

Adela-Parvu-(1).jpg  

Maria Finta, Ioana Vallimarescu & Luiza Niculusca & Time Critical Line – Imaginarium 

Povestea bradului nostru este despre o călătorie imaginară care transformă viitorul. 
Ne-am gândit la pace, la liniște, la inimi deschise și gânduri frumoase, la drumuri ce duc mereu acasă, la familii și prieteni reuniți, la stele magice și la luna care veghează această noapte fermecată. În realizarea lui, am pornit de la imaginație și, chiar dacă partea tehnică ne-a dat bătăi de cap, dorința de a dărui bucurie altor copii a învins. 

Maria-Finta-(1).jpg  

Mihaela Bachmann  - Spărgătorul de Nuci  

Bradul este povestea unei…povești. Este o călătorie pe un tărâm al fanteziei, plin de culoare, o combinație între realitate și ficțiune, în care poți visa cu ochii deschiși și în care ești purtat spre o lume fascinantă și magică.    
Este o poveste de Crăciun și povestea copilăriei mele și cred că orice copil și adult cu suflet de copil și-a dorit să viseze și să ajungă să cunoască personajele de basm și, purtați de imaginație, să se înfrunte în bătălii, să devină eroi sau să pătrundă în Împărăția Dulciurilor. 

Bradul conține personajele fabuloase din poveste, recreate manual din materiale neobișnuite și țesături prețioase și rafinate (tafta, catifea, organza pictată manual, tulle, panglici fine din satin), ornate cu mărgele aplicate manual și combinate într-un mod neobișnuit și armonios cu lână împâslită și fetru de lână, dar și cu alpaca de Peru, deosebit de fină, delicată și călduroasă. Se regăsesc în brad: Clara/Masha și al ei Spărgător de Nuci transformat în Prinț, Regele Șoarecilor, Zâna Dulciurilor, dar și exoticii participanți ai dansurilor spaniol, arăbesc, rusesc sau chinezesc.  
Un brad-fantezie, care te provoacă să evadezi din cotidian, să visezi, să speri și să iubești. 

Mihaela-Bachmann-(1).jpg  

Ana & Maria Mohonea, Architectural Christmas - Masca 

Bradul prezintă diferitele tipuri de personalitate și de comportament pe care omul le dezvoltă din copilărie până la maturitate, încercând să evidențieze importanța siguranței mediului în care copiii cresc și sunt educați. Masca este simbolul unui tip de comportament, de educație manifestate de-a lungul vieții, subliniind modul în care poate relaționa copilul cu numeroase persoane din universul lui.  

Ana_Maria-Mohonea-(1).jpg  

Stephan Pelger & Club Med – Conventional, Unconventional 
Lucrarea realizată pentru această ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun celebrează dragostea adevărată, curată și necondiționată, eliberată de cutume, prejudecăți sau mentalități culturale sau istorice, dragostea dincolo de limite sau restricții impuse de societate sau factori exteriori.  

Este personificarea dragostei dintre doi oameni care decid să-și unească destinele și, în mijlocul cărora, el, copilul, se simte în siguranță și fericit, iubit și prețuit. Am dorit să realizăm o reprezentare a dragostei dintre părinți, dintre părinți și copii, dintre oameni; dragostea unică și inconfundabilă prin puritatea și intensitatea ei și, totuși, atât de diversă în modurile de manifestare, imposibil de îngrădit între două cuvinte ca ‚familia tradițională’.  
Am dorit să evidențiem nevoia de a ne înțelege, de a ne accepta unii pe alții în complexitatea personalităților noastre, singura călăuză fiindu-ne dragostea, mai presus de accepțiunea pe care aceasta o poate primi la un moment dat în istoria omenirii. 

Stephan-Pelger.JPG 

Dorin Negrău – Pas cu pas spre educație, oferă!  

Treaptă cu treaptă, fiecare copil înaintează în viață, având la bază cei șapte ani de acasă și apoi, călăuzit cu dragoste de dascălul lui, reușește să pătrundă în tainele cunoașterii și să asimileze cunoștințele profesiei pe care o va urma. Noi, ca adulți, suntem datori moral să îi susținem pe toți copiii să urce treptele vieții, indiferent de mediul socio-economic în care au avut șansa/neșansa de a se fi născut. Educația este un drept  al tuturor copiilor;  urcând treaptă  cu treaptă, aceștia ajung maturi și transmit, la rândul lor, ceea ce au fost învățați. Și anume , SĂ  OFERE! 

Dorin-Negrau-(1).jpg  

Octavian Roman, Creativ Interior, cu sprijinul Stwoodio - Emoție înrămată! 

Ideea a plecat de la gândul că oricât de dificilă a fost perioada istorică prin care a trecut România și oricât de tulburi au fost evenimentele, perioada Crăciunului a fost mereu calmă și liniștită. Orașele țării, sugerate prin planuri suprapuse care ilustrează schematic Bucureștiul, Constanța și Brașovul, orașe simbol, fulgii de nea care cad în formă de brad de Crăciun și lumina care spală toate gândurile rele simbolizează conceptul prezentat. 

Roman-Octavian.JPG 


WizzDesign & Iulia Totoianu, cu sprijinul Libris.ro  - Lăsați copiii să râdă, 100 de scriitori români pentru Copilărie 

„Lăsați copiii să râdă” este un proiect cu o valoare culturală deosebită, o carte unicat al cărei loc poate fi o bibliotecă publică, un amfiteatru, un muzeu. Majoritatea textelor prezente în acest volum sunt scrise special pentru această campanie și nu se regăsesc în niciun alt loc. Marile nume ale literaturii române contemporane s-au alăturat cu generozitate, emoție și bucurie acestui proiect. Fiecare text care apare în această carte este o lecție de viață, o pildă, o bucată de suflet, un dar.  Copilăria este un spațiu sacru al regăsirii, al bucuriei, al inocenței; o întoarcere la sinele nostru cel mai profund, pentru că în copilărie am fost făcuți ceea ce suntem. „Lăsați copiii să râdă” este un simbol al unei lumi frumoase în care elitele intelectuale, pană lângă pană, își unesc amintirile pentru a salva ceea ce este mai de preț în univers: Copilăria.  

Libris.JPG 

Inside Academy, în colaborare cu JYSK România - Bradul Inside Academy 

Este bradul celor 24 de cursanți Inside Academy, realizat împreună cu prietenii noștri de la JYSK România. Este bradul a 24 de personalități minunate, a 24 de oameni care au ales să investească în propria educație și care înțeleg cât de importantă este cunoașterea pentru fiecare alegere pe care o fac.  

România este, în primul rând, victima unui sistem educațional defect, ineficient și abstract, sistem care s-a îndepărtat din ce în ce mai mult de elev. Ce ne dorim de acest Crăciun este să ne aducem aminte cu toții că lumea asta ar trebui să fie despre oameni, despre dorințele și visurile lor, nu despre cifre, statistici sau trend-uri. Ne dorim și vă dorim un Crăciun sincer și curat, un Crăciun despre voi și despre cei de lângă voi, despre puterea lui “împreună". 

Inside-Academy_JYSK-(2).jpg 

Ioana Uretu-Cărți, Dulciuri și Flori & Metropolitan Jewelry – Wings to fly 

Wings to fly reflectă misiunea Metropolitan Jewelry: aceea de a da aripi femeilor din România să și trăiască viața mult visată! 
Să aibă încredere în ele, să și fructifice darul unic cu care au venit pe lume! Să fie îndrăznețe, frumoase, să strălucească, să fie unice! 
Bijuteriile alese au ca scop să le facă să simtă asta! 
Femeia este sufletul familiei, inima căminului, este mamă, soție, iubită! Și merită să aibă aripile larg deschise! 
Am pornit la drum și cu angajamentul ca 10% din profitul net să fie donat cauzelor umanitare, mai ales copiilor care au nevoie! 
Am ales-o pe Ioana Uretu, creatoarea conceptului Cărți Dulciuri și Flori, să realizeze bradul din două motive: pe de o parte, pentru că este foarte aplecată către acțiunile umanitare pentru copii, dar și pentru că simbolul ei preferat sunt aripile de înger:). Și nu credem în coincidențe:) 

Ioana-Uretu-(1).jpg 


Doina Levintza - Rugăminte 

Eu sunt Lola, păpuşa unui copil. Păpuşile au apărut pentru bucuria şi plăcerea copiilor de a se juca. Azi sunt tristă, am rămas singură. Nu ştiu de ce, dar în ultimul timp sunt tot mai mulţi copii bolnavi, unii chiar se nasc cu diverse probleme. Copiii se bucură de prezenţa noastră, dar au mai mare nevoie de aer curat, de mâncare sănătoasă, de siguranţă şi de o viaţă fără griji. Nu ştiu de ce nu realizaţi şi voi că de fapt nu suntem altceva decât locuitorii unei insule care se micșorează pe zi ce trece  până va dispărea complet. Să nu uitaţi niciodată că viitorul lumii se ascunde  întotdeauna în ochii copilului care o descoperă. 

Doina-Levintza.JPG 


Dhaniel Nora - Purple Flowers, cu sprijinul Sephora - În suflet 

Știm oare ce răni lasă o copilărie nefericită în suflet? Știm oare cât de departe această rugină a ajuns? Copiii se vor dezvolta în funcție de mediul în care au trăit, așa cum o plantă va crește în locul în care este sădită. Dar numai cu atenție și dragoste, cu hrană și apă, cu educație și îngrijire, copiii și plantele vor înflori. Și oricâtă rugină va fi în jurul lor, atunci când ajung la maturitate nimic nu-i va putea doborî. 

Dhaniel-Nora-(1).jpg 

Salvați Copiii & Ștefania Mircea - De 18 ori bradul speranței și al recunoștinței 

Ramurile sale verzi sunt o promisiune, un simbol al iubirii și al credinței că de Crăciun dorințele fiecărui copil pot să devină realitate. Bradul de Crăciun aduce, în casele noastre, mirosul proaspăt al pădurii, puritatea fulgilor de nea și sclipirea stelelor. El simbolizează tot ce ne luminează în spiritul Crăciunului: bunătatea, dorința, bucuria, speranța. Brăduțul Salvați Copiii de anul acesta reprezintă recunoștința și mulțumirile noastre față de cei care, de 18 ani, ne susțin și cred, împreună cu noi, că fiecare copil are dreptul la educație și la un viitor frumos. 18 este numărul care definește bradul copiilor, 18 brazi, multe povești cu mii de destine, mii de vieți schimbate. Pentru că de Crăciun chiar se întâmplă miracole. Multumim! 
Multumim copiilor din programele educaționale Salvați Copiii și voluntarilor Nicoleta Ioniță, Angela Osadczuk (4SYS DESIGN) și Cristian Grosu (Grosmann Guitars). 

Salvati-Copiii.jpg 

 

Donația Ta
Detalii
Te rugăm să incluzi prefixul dacă este necesar
Preferințe privind comunicarea
Informații Despre Plată

MAI MULTE ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE

Festivalul Brazilor de Crăciun - ediția 2018

Festivalul Brazilor oferă copiilor aflați în dificultate prilejul de a crede în Moș Crăciun.

Citește mai mult

Festivalul Brazilor de Crăciun - ediția 2017

Festivalul Brazilor oferă copiilor aflați în dificultate prilejul de a crede în Moș Crăciun.

Citește mai mult
Donează acum
DONEAZĂ PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚILOR CU ECHIPAMENTE MEDICALE